Home | Yorkshire Terriër met korte haren.. een geweldige hond

Yorkshire Terriër met korte haren.. een geweldige hond

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je voor een Yorkshire Terriër kiest, haal je een langharig hondje in huis. Het hondje heeft een fluweelzachte vacht die aardig wat onderhoud behoeft dus dat is zeker iets om rekening mee te houden als je voor dit ras kiest.

Er zijn enkel langharige Yorkshire Terriër maar doordat veel mensen ervoor kiezen de vacht te knippen, lijken ze ook kortharig te zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Langharige vacht van de Yorkshire Terriër

Alle Yorkshire Terriërs lijken sterk op elkaar en hebben allemaal dezelfde kleuren. Een uitzondering hierop wordt gevormd door de witte Yorkshire Terriër. Ongeacht welke kleur het dier heeft, het heeft altijd een lange vacht.

Met name bij honden die voor shows worden ingezet, kiest men ervoor de haren lang te houden omdat dit bij het ras hoort. Ze kunnen wel zo lang worden dat ze helemaal tot op de grond reiken.

Diverse vachtjes

Omdat het zaak is dat de hond niet over de lange haren struikelt, kiezen veel mensen ervoor de vacht met regelmaat te laten knippen. Dit kun je zelf doen maar je kunt er zeker ook voor naar een trimsalon gaan. Dit voorkomt dat de vacht heel erg in de war raakt maar ook dat je hond niks meer kan zien

De haren op de kop van de Yorkshire Terriër hangen namelijk al snel voor de ogen, hetgeen natuurlijk niet zo handig is voor het dier zelf. Is het nog niet direct nodig om je hond te laten trimmen maar hangen de haren al voor de ogen? Dan kun je deze prima opbinden met behulp van een strikje. Dit zie je vaak bij dit hondenras.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Yorkshire Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Vachtverzorging

Als je voor een Yorkshire Terriër kiest, moet je als baasje geen problemen hebben met een intensieve vachtverzorging van het dier. De hond mag dan maar klein zijn, de vacht heeft veel en dagelijks onderhoud nodig. Doordat de vacht heel zachte haren heeft, willen deze nog wel eens aan elkaar klitten en kan er vuil en viezigheid in blijven hangen.

Als je Yorkshire Terriër buiten gespeeld heeft, is het verstandig de vacht even goed te borstelen zodat je alle vuil eruit haalt. Dit is belangrijk om te doen bij je Yorkshire Terriër omdat het vuil anders voor irritatie op de huid van het dier kan zorgen.

Dagelijks borstelen om klitten tegen te gaan

De vacht je Yorkshire Terriër dien je ook dagelijks te borstelen of te kammen om klitten te voorkomen. Lange haren klitten snel in elkaar en dit kan bijzonder pijnlijk worden voor de hond als je er niets aan doet. De klitten kunnen zelfs zo erg worden dat het vervilte plekken worden en dat is bepaald niet prettig voor het dier.

Deze moeten zelfs uit de vacht geknipt worden als het te erg wordt. Het is daarom veel beter om de vacht goed te borstelen zodat ergere problemen voorkomen worden.

De vacht van de hond wassen

De vacht van de Yorkshire Terriër mag je wel wassen maar het is zeker niet aan te raden om dit veelvuldig te doen. Dit is niet nodig maar het kan soms voorkomen dat je hondje echt vies geworden is na het buiten ravotten of dat de vacht niet meer zo fris ruikt.

Indien je ervoor kiest je Yorkshire Terriër te wassen, gebruik dan altijd een speciale hondenshampoo. Neem zeker geen shampoo voor mensen om de hond mee te wassen maar kies een milde dierenshampoo die niet in de oogjes prikt.

Ga naar de trimsalon met je Yorkshire Terriër

Wanneer je zelf een beetje handig bent met een schaar en je huisdier het toelaat, kun je er voor kiezen je Yorkshire Terriër zelf te knippen en te trimmen. Je went de hond hier het beste zo jong mogelijk aan. Zo weet het dier dat knippen (net als borstelen) er gewoon bij hoort en zal dit weinig problemen opleveren, ook niet als de hond eenmaal volwassen is

Beloon je Yorkshire Terriër als deze de vachtverzorging goed toelaat. Zo weet het dier snel wat de bedoeling is en zal het borstelen, wassen en trimmen als iets positiefs zien.

Leer je huisdier goed wennen aan bezoekjes aan de trimsalon

Ben je nu zelf niet zo handig of wil je de vachtverzorging van je Yorkshire Terriër met alle plezier aan iemand anders overlaten? Ga dan met je huisdier naar de trimsalon. Daar kunnen ze je viervoeter een passend kapsel aanmeten dat bij de hond past en ervoor zorgen dat het beestje geen last heeft van de lange haren

Daar kun jij als baasje ook mooi even de kunst afkijken natuurlijk. Het is verstandig je Yorkshire Terriër als pup al te leren wennen aan bezoekjes aan de trimsalon. Zo vormt dit op latere leeftijd ook geen probleem.

Leer alles over jouw lieve Yorkshire Terriër

Wil je álles leren over jouw Yorkshire Terriër? Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kies een ander hondenras als je niet van vachtverzorging houdt

Als je ervoor kiest een Yorkshire Terriër te kopen, weet dan dat je de vachtverzorging niet achterwege kunt laten. Een keertje overslaan is natuurlijk niet zo erg maar maak daar geen gewoonte van want dit leidt enkel tot problemen en ongemak voor het dier. De hond zal je dankbaar zijn als je dagelijks de vacht borstelt.

Als je met je huisdier naar shows gaat, dan zal langhaar daar de standaard zijn. Met een kortgeknipte Yorkshire Terriër win je daar geen prijzen. Een showhondje zal er daarom vaak net wat anders uitzien dan een Yorkshire Terriër die je echt als gezelschapsdier in huis hebt.

Of je nu besluit de vacht lang te houden of kort te laten knippen, verzorging blijft nodig. Houd je daar niet van? Dan is de Yorkshire Terriër niet het meest geschikte ras voor jou.

Kies voor goede spullen om de vacht van je Yorkshire Terriër te verzorgen

Als je voor een Yorkshire Terriër vachtverzorgingsproducten gaat kopen, kies dan altijd goede spullen en bespaar er zeker niet op. Met een goede borstel verzorg je niet enkel de vacht maar weet je ook zeker dat je je huisdier geen pijn doet.

Vind je het zelf lastig om de juiste vachtverzorgingsproducten te kiezen? Ga dan voor meer informatie naar een dierenspeciaalzaak zodat je een goede keuze maakt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!