Home | Een Yorkshire Terriër kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Yorkshire Terriër kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond wilt aanschaffen, zijn er een aantal zaken waar je goed rekening mee dient te houden.

Vind je een Yorkshire Terriër een leuk hondje en wil je deze graag in huis halen? Lees dan eerst de volgende tekst goed door zodat je weet wat belangrijk is als je een dergelijke hond aanschaft. Zo kun je prima voor jezelf bepalen of de Yorkshire Terriër de hond voor jou is en waar je terecht kunt om een dergelijk dier te kopen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Kijk goed of het ras bij jou en je persoonlijke situatie past

Heb je bij iemand anders een Yorkshire Terriër gezien en vind je het een leuke hond? Bepaal dan eerst voor jezelf of het dier bij jou als persoon en bij je thuissituatie past. Zo zijn het honden die best op een appartement kunnen wonen maar tegelijkertijd ook voldoende beweging nodig hebben.

Een Yorkshire Terriër is maar klein qua formaat maar het wel een echte hond, die weet wat hij wil. Als je een Yorkshire Terriër in huis wilt halen, heb je veel tijd, geduld en liefde nodig om het dier goed te socialiseren. Lukt dit, dan heb je er een geweldig maatje aan.

De hond is geschikt als familiehond maar past niet zo goed bij heel kleine kinderen. Verzamel daarom zo veel mogelijk informatie over het dier zodat je voor jezelf kunt bepalen of het ras voor jou geschikt is.

Bepaal of je een puppy of een volwassen Yorkshire Terriër wilt kopen

Een tweede ding dat belangrijk is om rekening mee te houden is of je een puppy of een volwassen hond wilt. Beide hebben hun voor- en nadelen dus het is belangrijk dat je deze tegen elkaar afweegt zodat je de juiste keuze maakt.

De meeste mensen zullen voor een puppy kiezen omdat deze zo schattig eruit ziet maar ook een pup wordt groot en je dient er rekening mee te houden dat de opvoeding van het dier aardig wat voeten in aarde heeft. Bekijk voor jezelf of een puppy bij je past of dat je wellicht beter voor een volwassen Yorkshire Terriër kunt gaan.

Let op: Het kopen of adopteren van een Yorkshire Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wanneer je op zoek bent naar een volwassen Yorkshire Terriër

Als je op zoek bent naar een volwassen Yorkshire Terriër, is de kans niet al te groot dat je daarvoor bij een fokker terecht kunt. Een goede fokker heeft natuurlijk wel volwassen dieren maar het zijn hoofdzakelijk pups die te koop worden aangeboden.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je nergens terecht kunt voor de aanschaf van een volwassen Yorkshire Terriër. Je kijkt hiervoor het beste in dierenasiels, opvangcentra of je gaat op zoek naar mensen die particulier een volwassen hondje aanbieden. Er kan om tal van redenen een nieuw huisje voor een volwassen dier gezocht worden.

Waarom kiezen voor een Yorkshire Terriër puppy kopen?

Een puppy ziet er altijd super leuk uit, zeker als het een kleine hond zoals de Yorkshire Terriër betreft. Een puppy van dit ras is een klein bolletje met mooie donkere ogen, waarvoor mensen natuurlijk snel vallen. Daarnaast kiezen ze vaak voor een puppy omdat ze zo de volledige ontwikkeling van het dier meemaken.

Je kunt een puppy meestal rond de tien weken ophalen bij een fokker zodat je de hond van jongs af aan ziet opgroeien. De hond goed socialiseren en opvoeden kost tijd en geduld maar je kunt de hond dan wel totdat deze zo’n jaar of 15 is in huis hebben. Een puppy kan snel wennen aan zijn nieuwe huis, dus dat is zeker een voordeel.

Waarom kiezen voor een volwassen Yorkshire Terriër kopen?

Er zitten ook voordelen aan een volwassen hond. Mits deze reeds goed gesocialiseerd is als pup, hoef jij daar als baasje niet meer zoveel tijd in te steken. Een volwassen hond is zindelijk, kent al van alles en heeft al dingen geleerd als het goed is. Daarnaast is het karakter van het dier reeds gevormd, zodat je weet wat voor hondje je in huis krijgt.

Er zijn zeker ook jong volwassen honden te vinden die op zoek zijn naar een nieuw huis dus daar kun jij als baasje ook nog veel mee ondernemen en lang plezier van hebben. En ook een volwassen hond verdient immers een tweede kans.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Yorkshire Terriër

Overweeg je een Yorkshire Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ga altijd naar een erkende fokker als je een Yorkshire Terriër wilt kopen

Heb je besloten of je een pup of een volwassen hond wilt aanschaffen? Ga dan voor een puppy altijd naar een erkende fokker. Deze zijn aangesloten bij een rasvereniging en fokken volgens de daar geldende regels. Deze zijn doorgaans vrij streng zodat je ervan verzekerd kunt zijn dat de gezondheid van de dieren altijd voorop staat.

Zo is de kans dat jij een gezonde pup mee naar huis neemt, het grootst. Ga je naar een hobbyfokker? Dan hoeft daar niks mis mee te zijn maar vermijd fokkers die alleen maar voor het geld werken. Deze broodfokkers geven niets om de dieren en hun gezondheid.

Een hond kopen betekent een grote verantwoordelijkheid

Houd er, voordat je een hond aanschaft, rekening mee dat het een grote verantwoordelijkheid betekent als je het dier in huis haalt. Je dient niet alleen veel tijd en aandacht voor het hondje te hebben, maar je hebt het dier jaren in huis en het is de bedoeling dat je het niet zomaar weer even wegdoet.

Natuurlijk komen er gevallen voor waarin je niet anders kunt dan het dier te laten herplaatsen maar in principe schaf je een hond voor heel zijn leven aan.

Houd altijd rekening met de kosten

Bedenk ook dat een hond aardig wat kosten met zich mee kan brengen. Alleen met de aanschaf van het dier zelf ben je er natuurlijk nog niet. Het is daarom slim eerst goed voor jezelf op een rijtje te zetten wat je allemaal nodig hebt.

Denk bijvoorbeeld aan voer, snoepjes, een mand, een riem en meer. Vergeet zeker niet terugkerende kosten zoals voor medicatie, de dierenarts, opvang en training mee te tellen. Zo krijg je voor jezelf een goed overzicht en kun je bepalen of je al een hondje kunt aanschaffen en onderhouden of beter nog even verder spaart.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!