Home | Alles over de mogelijke kleuren van een Yorkshire Terriër

Alles over de mogelijke kleuren van een Yorkshire Terriër

⏱ Leestijd: 4 minuten

De meeste Yorkshire Terriërs zien er hetzelfde uit. De hondjes hebben allemaal dezelfde vachtkleur.

Omdat de vacht van de Yorkshire Terriër erg lang is en blijft groeien bij dit ras, kan het dier er hinder van ondervinden wanneer deze helemaal tot op de grond reikt. Het dier zou er op die manier over kunnen vallen.

Veel mensen kiezen er daarom voor de vacht regelmatig in een kort model te laten knippen. Zo kan je Yorkshire Terriër ook beter zien omdat de haren niet voor de ogen hangen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

In welke kleuren komt de Yorkshire Terriër allemaal voor?

De Yorkshire Terriër komt in diverse vachtkleuren voor. De meest voorkomende Yorkshire Terriër heeft twee kleuren haren, te weten staalblauw en goudbruin. De staalblauwe haren zitten op de rug van het dier. De goudbruine haren vind je op de borst, de pootjes en de kop van de hond.

Deze tweekleurige Yorkshire Terriër zal voor de meeste mensen het meest herkenbaar zijn als het om dit ras gaat. De hond heeft als puppy nog niet meteen de staalblauwe vacht op de rug. Deze is in eerste instantie donkerder en zelfs bijna zwart. Naarmate het dier opgroeit en de haren meegroeien, krijgen deze vanzelf de blauwere tint.

Effen eenkleurige Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër komt niet enkel in een tweekleurige versie voor. Er zijn ook eenkleurige en driekleurige hondjes van dit ras te vinden. De eenkleurige variant is wit bij de Yorkshire Terriër. Dit wil niet zeggen dat het dier altijd volledig wit is, want er zijn zeker ook exemplaren te vinden met hier en daar een gekleurd vlekje of accent.

De hond is echter op het eerste gezicht volledig wit. Hierbij moet niet aan spierwit maar eerder aan gebroken wit of crème gedacht worden. Wanneer het baasje ervoor kiest de hond een korte coupe aan te laten meten, lijkt de vacht wel meteen een heel stuk witter.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Yorkshire Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Driekleurige Biewer Yorkshire Terriër

De driekleurige variant van de Yorkshire Terriër staat bekend als de Biewer Yorkshire Terriër. Deze variant is per ongeluk ontstaan toen de fokkers Biewer een nestje kregen met hondjes in drie kleuren in plaats van twee. Deze zijn naast de bekende kleuren staalblauw en goudbruin ook nog eens wit.

Omdat ook deze combinatie erg goed bij het hondje stond besloten de fokkers ermee door te gaan, mede omdat er vraag was naar een driekleurig hondje. De Biewer Yorkshire Terriër wordt sinds een aantal decennia ook erkend binnen de rasstandaard.

Goede en intensieve vachtverzorging is nodig bij de Yorkshire Terriër

Ongeacht welke kleur het dier is, de Yorkshire Terriër heeft altijd een goede en intensieve vachtverzorging nodig. De vacht van de Yorkshire Terriër is langharig en blijft alsmaar groeien. Daarnaast is het hondje regelmatig in de rui.

Een goede vachtverzorging is noodzakelijk en je kunt er als baasje van een Yorkshire Terriër al veel zelf aan doen. Het is om te beginnen belangrijk dat je het dier dagelijks borstelt. Met een goede borstelbeurt kun je alle vuil dat zich heeft opgehoopt in de vacht van je huisdier eruit halen, voordat dit voor irritatie kan gaan zorgen.

De Yorkshire Terriër heeft een zacht, soort fluwelen vacht waar snel klitten in komen. Ook deze kun je er het beste dagelijks uitborstelen want klitten kunnen je huisdier echt pijn bezorgen of zelfs vervilten.

De vacht van de hond wassen

De vacht van de Yorkshire Terriër kun je ook zelf wassen als dit nodig is. Bij een witte Yorkshire Terriër zie je natuurlijk eerder dat deze vies is maar het is zaak dat je niet overdrijft met wassen. Hierdoor droogt namelijk de huid van je huisdier ook uit. Was je je hondje af en toe? Dan is daar niks mis mee.

Zorg er altijd voor dat je een milde hondenshampoo gebruikt en spoel de vacht van de hond goed uit. Je kunt deze daarna drogen met een zachte handdoek of ervoor kiezen je hondje te föhnen. Daarna nog even alle klitten eruit borstelen en je huisdier ziet er weer piekfijn uit.

Laat de vacht van je Yorkshire Terriër regelmatig trimmen

Veel mensen kiezen er gemakshalve voor de vacht van de Yorkshire Terriër te laten trimmen. Dit voorkomt dat het dier over zijn lange manen struikelt maar ook dat het niets meer kan zien doordat de haren voor zijn ogen hangen.

Dit laatste wordt ook vaak opgelost door de hond een strikje te geven of een bandje te gebruiken waarmee de haren niet meer voor de ogen komen hangen. Als je niet altijd veel tijd hebt om de langharige vacht van je Yorkshire Terriër goed bij te houden, is deze zo eens in de drie tot vier maanden laten trimmen zeker aan te raden.

Leer alles over jouw lieve Yorkshire Terriër

Wil je álles leren over jouw Yorkshire Terriër? Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ga naar de trimsalon

Wanneer de vacht kort geknipt is, is dat niet alleen praktischer voor het dier zelf maar betekent dit ook minder onderhoud voor jou als baasje. Naarmate de vacht weer langer wordt, heeft deze meer verzorging nodig. Het is verstandig om met je hond naar de trimsalon te gaan.

Daar hebben ze veel ervaring met het trimmen van tal van honden en kunnen ze je Yorkshire Terriër een passend kapsel geven zodat het dier er tiptop uitziet.

Hiervoor zijn speciale trimschema’s beschikbaar waarin staat aangegeven welke techniek bij het ras kan worden gebruikt. Er staat ook in hoe de vacht geknipt moet worden en op welke lengte de haren moeten worden geknipt.

Zelf de vacht trimmen van je Yorkshire Terriër

Je kunt ervoor kiezen regelmatig een bezoek te brengen aan de trimsalon met je Yorkshire Terriër. Het is verstandig om daar zo vroeg mogelijk met je puppy mee te beginnen zodat deze er aan went en weet dat een trimbeurt er bij hoort.

Ben je nu zelf wel handig met een schaar en laat je hondje het ook toe? Dan kun je er ook voor kiezen deze zelf te trimmen. Online vind je goede trimschema’s en het scheelt je natuurlijk ook aardig in de kosten als je niet iedere keer naar de trimsalon hoeft.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!