Home | Een Yorkshire Terriër puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Yorkshire Terriër puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 7 minuten

Wil je een Yorkshire Terriër aanschaffen en bij voorkeur een puppy in huis halen? Dan zijn er natuurlijk allerlei zaken waarmee je rekening moet houden. Een pup in huis is heel erg leuk maar brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Wil je een Yorkshire Terriër puppy? Lees dan eerst de volgende tekst door zodat je weet wat je kunt verwachten van dit ras.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

De grootte van een Yorkshire Terriër

Een Yorkshire Terriër is een kleine hond. De gemiddelde schofthoogte van het dier ligt tussen de 23 en 25 centimeter. Door zijn kleine postuur kan de hond goed gehuisvest worden op een appartement of in een kleine woning.

De meeste Yorkshire Terriërs zijn binnenshuis vrij rustig, mits ze buiten voldoende beweging krijgen. Dit betekent dat je regelmatig met het hondje dient te gaan wandelen en er leuke activiteiten mee onderneemt. Op die manier kan je Yorkshire Terriër ook zijn energie voldoende kwijt.

De Yorkshire Terrier pup

Als je ervoor kiest een Yorkshire Terriër puppy in huis te halen, krijg je natuurlijk een klein hondje. Een pup mag rond de leeftijd van tien weken het nestje verlaten. Dit kan per fokker wat verschillen maar bij de meesten is dat een leeftijd waarop de pups de wijde wereld in gaan.

Een Yorkshire Terriër puppy heeft veel aandacht en liefde nodig en het is belangrijk dat je het dier zo jong mogelijk van alles aanleert. Daar heb je, als het hondje eenmaal volwassen is, het meeste profijt van.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Yorkshire Terriër puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe voed je een Yorkshire Terriër pup goed op?

Om een Yorkshire Terriër goed op te voeden, is het belangrijk dat je er zo vroeg mogelijk mee begint. De Yorkshire Terriër puppy kun je zeker al meenemen naar de hondentraining want er zijn ook speciale cursussen voor pups.

De Yorkshire Terriër is een slimme hond die snel leert en dingen oppikt dus in zoverre zal de opvoeding en socialisatie van het dier geen problemen opleveren. Het is belangrijk dat je puppy spelenderwijs dingen oppikt. Alles wat je samen met je huisdier op de training leert, kun je zelf ook thuis toepassen.

Begin zo vroeg mogelijk met socialiseren van je Yorkshire Terriër pup

Het is bij een Yorkshire Terriër belangrijk dat je vroeg met socialiseren begint en het dier vooral ook goed aan andere honden leert wennen.

Dit kan op cursus goed gedaan worden omdat daar natuurlijk meer honden aanwezig zijn.

Een Yorkshire Terriër opvoeden hoeft niet zo veel problemen op te leveren maar houd er wel rekening mee dat het niet het makkelijkste hondje is als het om opvoeden gaat.

Wees duidelijk en consequent in de opvoeding

De Yorkshire Terriër heeft een eigen, sterke wil die je bij zo’n klein diertje niet direct zou verwachten.

Het is daarom belangrijk dat je als baasje van een Yorkshire Terriër sterk in je schoenen staat en het dier consequent behandelt en opvoedt. Zorg ervoor dat je duidelijk bent in je commando’s zodat de hond deze goed begrijpt en er gehoor aan geeft.

Een ogenblik van verslapping wordt door je Yorkshire Terriër direct opgepikt en het dier zal daar zeker gebruik van maken om te doen wat het zelf wil. Een consequente opvoeding is niet zielig maar levert voor baas en dier het beste resultaat op.

Belonen is belangrijk voor je Yorkshire Terriër pup

Als je met je huisdier naar de hondentraining gaat, komt je hond in contact met andere mensen en honden.

Dit is bijzonder goed voor de Yorkshire Terriër pup omdat hij zo goed gesocialiseerd kan worden. De hond is zich bepaald niet bewust van zijn kleine gestalte dus dat kan het dier nog wel eens in de problemen doen raken omdat het niet inziet dat de andere hond groter is. Met een goede socialisatie leert je Yorkshire Terriër goed omgaan met andere dieren en zal het niet meteen gaan blaffen maar er gewoon mee spelen.

Beloon je hond altijd als deze het goed doet. Ongeacht wat het is, geef je huisdier een snoepje als het goed gaat. De Yorkshire Terriër is slim genoeg om snel door te hebben wanneer hij iets goed doet. Als daar een snoepje op volgt, weet het dier dat het goed is.

Leer alles over jouw Yorkshire Terriër puppy

Wil je álles weten over jouw Yorkshire Terriër puppy? Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Maak je Yorkshire Terriër pup goed zindelijk

De Yorkshire Terriër staat erom bekend dat het ras niet heel erg eenvoudig zindelijk te maken is. Hiervoor geldt dus dat je er als baasje alles aan doet om het hondje duidelijk te maken wat de bedoeling is.

De Yorkshire Terriër pup is intelligent genoeg om te snappen wat het dier moet doen maar je dient als baasje wel veel tijd in de zindelijkheidstraining te steken. Door steeds opnieuw met de hond te gaan wandelen en het dier te belonen als deze het goed doet zal ook je Yorkshire Terriër pup snel doorhebben wat je wil.

Laat je huisdier het op zijn eigen tempo leren

Buiten een plasje en poepje doen kun je zo het makkelijkste aanleren. Houd er rekening mee dat een ongelukje altijd kan gebeuren en straf je dier daar niet voor.

Probeer het positieve te benadrukken met een beloning als je hondje zijn gevoeg netjes buiten doet en je Yorkshire Terriër is snel zindelijk.

Veel geduld tonen is daarbij het belangrijkste. Op die manier kan je puppy op zijn eigen tempo zindelijk worden en houdt het daar geen trauma aan over.

Zorg voor voldoende beweging voor je Yorkshire Terriër pup

Een Yorkshire Terriër is een hond die zich heel erg aan zijn baasje kan hechten en binnenshuis zich vaak rustig, doch wel aanwezig gedraagt. De hond heeft daarnaast wel voldoende beweging en uitdaging nodig. De Yorkshire Terriër houdt zeker van wandelen en kan per dag aardig wat kilometers afleggen.

Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat het om een vrij klein hondje gaat. Enorme afstanden lopen is natuurlijk niet goed voor een hondje van dat formaat omdat het dan wellicht overbelast raakt.

Pas de beweging aan de leeftijd van het dier aan

Het is verstandig je Yorkshire Terriër pup al vroeg te leren lopen aan de riem zodat het dier daar goed aan went.

Bouw de mate van beweging steeds meer op zodat het dier een goed uithoudingsvermogen krijgt. Omdat je puppy nog in de groei is, is het belangrijk dat je niet direct heel lange wandelingen maakt of intensief met het beestje speelt.

Geef het op tijd rust zodat de spieren en het lichaam van je pup niet overbelast worden. Vind je het zelf moeilijk om dit te bepalen? Dan kunnen ze je daar op de hondentraining ook veel over leren zodat je dit thuis kunt toepassen.

Bied je Yorkshire Terriër pup de nodige uitdaging

Een Yorkshire Terriër is een intelligente hond die best wel wat uitdaging gebruiken kan. Onderschat je hond daarin zeker niet. Spelletjes, puzzels en andere uitdagingen gaat de hond zeker niet uit de weg en kan het dier vaak snel tot een goed einde brengen.

De Yorkshire Terriër is een hond die zeker ook goed een hondenparcours kan afleggen en daar heel behendig in is. Houd er wel rekening mee dat de hindernissen zijn afgestemd op het geringe formaat van je hond.

Doet de hond het goed op een parcours? Overweeg dan zeker ook zoiets thuis te maken als je er de ruimte voor hebt. Je doet er de hond een groot plezier mee en het beestje kan ook meteen wat energie kwijt.

Pas de uitdaging aan de leeftijd van het dier aan

Wat voor beweging geldt, gaat zeker ook op voor uitdagingen. Pas deze altijd aan de leeftijd en ontwikkeling van de puppy aan. Een pup krijgt in zijn nog jonge leventje met heel veel nieuwe indrukken te maken. Het is daarbij belangrijk dat je hond de kans krijgt deze op zijn eigen tempo te verwerken.

Zo kan je pup overal rustig aan wennen en de indrukken worden niet teveel. Je mag je hond zeker voldoende uitdagingen aanbieden maar doe dit op een tempo dat bij het dier past. Naarmate de hond ouder wordt, kan deze ook meer ineens verwerken. Zorg ook voor voldoende variatie in spelletjes zodat je Yorkshire Terriër zich niet snel verveelt.

De Yorkshire Terriër pup is een hondje dat graag actief bezig is

Een Yorkshire Terriër is en blijft een hond met een klein formaat en een groots karakter.

Mensen kunnen zich nog wel eens vergissen in het dier omdat het zo’n klein knuffelhondje lijkt, maar dat is niet het enige waarvoor het diertje warm loopt. Het hondje houdt er zeker wel van om op zijn tijd bij je op schoot zitten en zich gezellig te laten aaien maar het is ook een dier dat graag actief bezig is. Binnenshuis zijn de hondjes van dit ras vaak vrij rustig maar wel aanwezig.

Als je ervoor zorgt dat je Yorkshire Terriër pup voldoende beweging en uitdaging krijgt, is het beestje daarna ook kalm en kan het lekker slapen.

Kleine woning is prima maar vergeet niet te bewegen

Als je geen al te grote woning zoals een appartement of een klein huis hebt, past een Yorkshire Terriër daar natuurlijk prima in. Dit is zeker een belangrijke factor om rekening mee te houden. Zorg daarnaast wel voor voldoende beweging. Dat je hondje binnen niet zoveel ruimte heeft, is niet erg want het past toch wel met zo’n klein ras.

Zeker als je voor een mini Yorkshire Terriër kiest, zal dat helemaal geen probleem zijn. Deze is namelijk nog kleiner dan zijn al niet al te grote soortgenootje.

Goede vachtverzorging van de Yorkshire Terriër pup is nodig

Als je een Yorkshire Terriër puppy in huis haalt, dien je er als baasje wel goed rekening mee te houden dat het dier langharig is. Dit betekent dat dagelijkse vachtverzorging nodig is. Gebruik hiervoor altijd spulletjes die geschikt zijn voor de vacht van het dier zoals een goede borstel en een milde hondenshampoo.

Houd je niet van vachtjes verzorgen bij een hond? Dan is een Yorkshire Terriër niet de beste keuze voor jou. Je kunt als baasje veel van de vachtverzorging zelf doen maar neem je hondje zeker ook eens mee naar de trimsalon. Wen het dier daar reeds als puppy aan zodat dit ook op latere leeftijd geen problemen oplevert.

Goede voeding voor de Yorkshire Terriër pup

Een Yorkshire Terriër is een actief hondje dus het is wel belangrijk dat het dier goed voer krijgt om lekker actief te blijven. Omdat het een kleine hond is, is het zaak dat je brokjes geeft die geschikt zijn voor het dier.

Zeker als je Yorkshire Terriër puppy nog in de groei is, is het zaak dat je het dier op gezette tijden proteïnerijk voer aanbiedt. Doe dit bij voorkeur vier keer per dag, zodat je hondje aan de regelmaat kan wennen en het voer op de dag goed verdeeld wordt. Op die manier krijgt de hond per keer voldoende binnen en kan het lekker bezig blijven.

Kies brokjes die geschikt zijn voor je Yorkshire Terriër puppy

Als je niet goed weet welk voer het beste geschikt is voor je opgroeiende Yorkshire Terriër, informeer dan bij je dierenarts of de dierenspeciaalzaak wat je het beste kunt nemen. Brokjes zijn belangrijk maar een snack op zijn tijd hoort er natuurlijk ook bij.

Zeker als je je pup aan het trainen bent, is het dier belonen als deze het goed doet belangrijk. De Yorkshire Terriër puppy heeft veel energie die het dier kwijt moet maar zorg ervoor dat deze niet teveel eten krijgt.

Het is natuurlijk maar een klein hondje en daarmee moet je als baasje, ook met voeren, rekening houden. Geef nooit te veel en zorg voor beweging omdat je anders kans loopt dat het dier te zwaar wordt. Dat kan het kleine lijfje van de Yorkshire Terriër niet aan en veroorzaakt zo ook gezondheidsproblemen bij het dier.

Een lieve en sociale Yorkshire Terriër

Als je ervoor zorgt dat je Yorkshire Terriër tijdig en goed wordt getraind en gesocialiseerd heb je daar als baasje veel aan maar ook voor het dier zelf is het prettig als het veel leert en leuke dingen kan ondernemen.

Op die manier krijg je een lieve en sociale Yorkshire Terriër die ook als volwassen hond graag bij zijn baasje is en waarmee je samen van alles kunt doen maar waar je ook daadwerkelijk een lieve en aanhankelijke hond aan hebt. Een Yorkshire Terriër kan heel pittig en zelfstandig zijn maar is wel een lieve hond, zeker wanneer deze de juiste opvoeding genoten heeft.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!