Home | Belangrijk als je een volwassen Yorkshire Terriër in huis hebt

Belangrijk als je een volwassen Yorkshire Terriër in huis hebt

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je ervoor kiest een Yorkshire Terriër te kopen, kun je natuurlijk ook voor het adopteren van een volwassen hond gaan. Veel mensen kiezen voor een puppy maar het is natuurlijk lang geen gek plan om een volwassen hondje een tweede kans en een nieuw thuis te geven.

Er zijn tal van redenen waarom een volwassen hond wordt afgestaan en deze hoeven niet negatief te zijn. Met wat geluk haal je een geweldig leuk hondje in huis waar je veel mee kunt ondernemen en dat nog lang bij je woont.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Begin zo vroeg mogelijk met het socialiseren van de Yorkshire Terriër

Een Yorkshire Terriër is een energieke hond die zich vaak snel aan zijn baasje hecht. De hond wil niets liever dan in jouw gezelschap zijn en kan een prima maatje voor je worden.

Het is bij dit ras echter wel belangrijk dat je de hond goed socialiseert en daar op zo jong mogelijke leeftijd mee begint. Neem daarom je Yorkshire Terriër pup mee naar de hondentraining. Hier komt het dier in contact met andere honden en leert er op de juiste manier mee omgaan.

Consequente doch zachte opvoeding is noodzakelijk

Het dier is maar klein maar kan een pittig karakter hebben dus het is zaak dat je de hond zo opvoedt dat jij de baas blijft. Zorg voor een consequente opvoeding maar doe dit wel altijd met zachte hand. De Yorkshire Terriër is gevoelig en hoeft geen trauma’s aan zijn training over te houden.

Een hondje trainen is niet zielig. Het dier leert er veel van en jij hebt er als baasje op latere leeftijd, als de hond eenmaal volwassen is, ook profijt van.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Yorkshire Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Leer je hond spelletjes doen

Als je hond nog een puppy is, kun je het dier van alles leren. De Yorkshire Terriër is een intelligente hond die graag spelletjes doet, puzzels oplost en andere uitdagingen aangaat. Begin met eenvoudige uitdagingen en bouw deze steeds verder op. Zo zorg je ervoor dat de hond zich niet snel verveelt.

Eenmaal volwassen kan de hond steeds meer en zal het dier het nog altijd leuk vinden samen met zijn baasje dingen te doen. De hond verliest zijn speelsheid bepaald niet als deze ouder wordt en blijft een fanatiek beestje.

Pas de training aan de leeftijd van de hond aan

Het is belangrijk om de training die je de hond aanbiedt, aan te passen aan de leeftijd van het dier. Zolang je hondje in de groei is en zich geestelijk nog ontwikkelt, is het zaak dat je daarmee goed rekening houdt.

De Yorkshire Terriër kan veel aan, ook al is het fysiek maar een klein hondje, maar geef het dier de kans om alle indrukken die op hem afkomen op zijn tempo te verwerken.

Zo zal de volwassen Yorkshire Terriër een lieve hond worden, die niet getraumatiseerd is doordat er teveel van het dier verlangd wordt. De Yorkshire Terriër is bijzonder vriendelijk en gehoorzaamt ook op latere leeftijd nog goed, mits deze goed getraind en gesocialiseerd is als puppy.

Kleine hond met energie die veel beweging en uitdaging nodig heeft

De Yorkshire Terriër is klein, maar dat wil zeker niet zeggen dat het dier heel de dag luiert of op schoot ligt. Natuurlijk zal je hondje dat soms wel willen en daar is niks mis mee. De Yorkshire Terriër is goed te huisvesten op een appartement of in een kleine woning vanwege zijn kleine postuur, maar dat neemt niet weg dat het dier ook voldoende beweging dient te krijgen.

Wandel daarom dagelijks meerdere malen met je hond en beperk je niet tot een klein blokje om. Je volwassen Yorkshire Terriër zit barstensvol energie die het dier wel kwijt moet kunnen.

Lukt dit niet? Dan zal je hond zich snel gaan vervelen en dit kan uitmonden in vervelend gedrag zoals slopen of overmatig blaffen. Bovendien loopt een dergelijk klein hondje snel kans om te dik te worden wanneer het niet voldoende beweging krijgt.

Leer alles over jouw lieve Yorkshire Terriër

Wil je álles leren over jouw Yorkshire Terriër? Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een volwassen Yorkshire Terriër kan nog veel leren

Als je een Yorkshire Terriër als puppy in huis haalt, kun je de volledige ontwikkeling en groei van het dier meemaken. Zo wordt het karakter van de hond nog gevormd en maken jullie samen van alles mee.

Een volwassen Yorkshire Terriër in huis halen, betekent dat het dier met wat geluk al aardig wat geleerd heeft. Hier hoef jij je als nieuw baasje dan niet meer extra mee bezig te houden.

Neem de tijd om je volwassen hond iets te leren

Heeft je volwassen Yorkshire Terriër als puppy niet zoveel training of opvoeding genoten? Dan bestaat de kans dat het dier op volwassen leeftijd niet altijd even goed gehoorzaamt of zijn eigen zin wil doordrijven. Indien de hond gedragsproblemen vertoont, is het aan jou als baasje om deze op te lossen en de hond nog van alles te leren.

Hoewel de Yorkshire Terriër wel eens tamelijk eigenzinnig kan zijn, wil dat niet zeggen dat het dier niets meer kan leren wanneer dit eenmaal volwassen is. Dit zal niet zo snel gaan als bij een puppy maar als je er voldoende tijd in steekt en geduld hebt, kan ook je volwassen Yorkshire Terriër nog veel leren (en afleren indien nodig). De hond is er in ieder geval intelligent genoeg voor.

Verzorging van je volwassen Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër heeft een langharige vacht. Deze blijft heel zijn leven groeien zodat regelmatig trimmen gewenst is en je de vacht veel moet borstelen.

Als je je Yorkshire Terriër reeds als puppy aan een intensieve vachtverzorging went, zal deze bij een volwassen hond weinig problemen opleveren. Je dient de vacht van de Yorkshire Terriër dagelijks te borstelen om er klitten en vuil uit te halen zodat het dier daar geen last van krijgt.

Trimmen kun je zelf doen als je hond het toelaat, maar overweeg zeker om regelmatig naar de trimsalon te gaan. Je doet er je hond een groot plezier mee want zo zitten de haren niet voor de ogen en kan het dier er niet over struikelen bij het lopen. Veel volwassen Yorkshire Terriër lopen met een korte coupe rond.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!