Home | Maak kennis met de witte Yorkshire Terriër (lang artikel)

Maak kennis met de witte Yorkshire Terriër (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Yorkshire Terriër is een hondje dat verschillende kleuren in de vacht heeft. het dier heeft een staalblauwe vacht op het lijf, gecombineerd met een goudbruine kop. Deze kleur vind je ook terug op de pootjes en de borst van de hond.

Een Yorkshire Terriër is altijd langharig dus je viervoeter heeft dagelijks een goede vachtverzorging nodig. Alle Yorkshire Terriërs hebben dezelfde vachtkleur maar er is een uitzondering te vinden. Er zijn namelijk ook Yorkshire Terriërs met een volledig witte vacht.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Verschillende kleuren bij een Yorkshire Terriër

De kleuren waarin de meeste Yorkshire Terriërs voorkomen, zijn volgens de rasstandaard een combinatie van staalblauw met goudbruin. Mensen die naar een zo zuiver mogelijke Yorkshire Terriër streven, zullen dan ook alleen deze kleur accepteren binnen het ras.

De witte Yorkshire Terriër wordt wel beschouwd als raszuiver dier maar gezien als een ondersoort van deze hond. De meeste honden hebben een vacht die een combinatie van meerdere kleuren bevat.

De witte Yorkshire Terriër

De witte Yorkshire Terriër is een bijzonder hondje om te zien door de vachtkleur maar lijkt verder sterk op de donkere variant. De hond heeft maar heel sporadisch een volledig witte vacht want meestal wordt deze gecombineerd met donkerdere tinten.

Deze zorgen bijvoorbeeld voor een andere kleur snuit waarbij de rest van het lichaam wel wit is. Wit is zelden spierwit bij deze hond maar neigt meer naar gebroken wit of crèmekleurig. Een witte vacht ontstaat door het ontbreken van pigment maar de huid is wel roze.

Het dier heeft gewoon donkere ogen. Albinisme, waarbij de ogen rood zijn, komt niet voor bij de Yorkshire Terriër.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Yorkshire Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Biewer Terriër

Fokkers proberen een zo licht mogelijke hondje te fokken, omdat deze kleur nu eenmaal erg populair is onder mensen. De witte Yorkshire Terriër heeft hetzelfde karakter als zijn donkere familie dus daarin zit zeker geen verschil.

Er wordt gesproken van een zogenaamde Biewer Terriër als deze wit is of naar die tint neigt. Dit is een apart hondenras dat wel sterk op de Yorkshire Terriër lijkt. Mensen die zelf niet fokken of niet zoveel van hondjes van dit ras afweten, zullen nauwelijks het verschil zien.

De witte vacht van een Yorkshire Terriër verzorgen

Als je een witte Yorkshire Terriër aanschaft, betekent dit dat het dier een langharige vacht heeft. Als je ervoor kiest met je huisdier naar shows te gaan, dan zal in de meeste gevallen de vacht zo lang mogelijk gehouden worden. Bij een Yorkshire Terriër betekent dit wel dat de vacht helemaal tot op de grond valt.

Zorg er altijd voor dat deze netjes getrimd wordt en het dier er niet overheen kan vallen. De lange haren zorgen er tevens voor dat de Yorkshire Terriër niet veel kan zien omdat deze steevast voor de ogen van het dier hangen.

Het borstelen van een Yorkshire Terriër

Als je een Yorkshire Terriër in huis hebt, betekent dit dat je als baasje dagelijks aan de slag kunt met de vacht van je maatje. Hiervoor gebruik je speciale borstels die geschikt zijn voor de vacht van het dier. Als je niet weet wat voor borstels je nodig hebt, informeer dan eerst bij de dierenspeciaalzaak.

Je geeft beter wat meer uit aan een goede borstel zodat je de vacht van je Yorkshire Terriër prima in orde kunt brengen en zeker weet dat je je viervoeter geen pijn doet. Goed borstelen is belangrijk omdat je op die manier alle viezigheid die tussen de haren blijft zitten, eruit haalt.

Door je hond goed te borstelen zorg je er tevens voor dat er geen klitten in de vacht komen die veel pijn kunnen veroorzaken.

De vacht van je witte Yorkshire Terriër wassen

Op een Yorkshire Terriër met een witte vacht zie je het natuurlijk eerder dat het dier vies is dan bij een donkerdere hond. Het is daarom slim om ook regelmatig de vacht van je huisdier te wassen. Gebruik hiervoor altijd een goede hondenshampoo, spoel deze goed uit en droog de hond af.

Daarna goed borstelen is ook nodig. Kies nooit voor het gebruik van shampoo voor mensen want deze is niet goed voor de vacht en huid van de hond.

Leer alles over jouw lieve Yorkshire Terriër

Wil je álles leren over jouw Yorkshire Terriër? Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wat als je Yorkshire Terriër wit een doffe vacht heeft?

Wanneer je hond een doffe vacht heeft, is dat vaak geen goed teken. De vacht van een hond hoort te glanzen. Dit geeft namelijk aan dat het dier gezond is. Als je witte Yorkshire Terriër een doffe vacht heeft, probeer dan te achterhalen wat de oorzaak is.

Soms is ander voer beter maar er kan ook een onderliggend probleem zijn waardoor de vacht er doffer uitziet. Ga altijd naar de dierenarts om te laten onderzoeken wat het probleem is en dit op te lossen.

Ga naar de trimsalon met je witte Yorkshire Terriër

Je hond regelmatig zelf borstelen is prima te doen, zeker als je je Yorkshire Terriër daar als puppy al aan went. Het is echter ook belangrijk de haren van de hond regelmatig te laten knippen. Nu kun je dit zelf doen als je daar een beetje handig in bent, maar het is zeker ook aan te raden regelmatig met je hondje een bezoek te brengen aan de trimsalon.

Hier kunnen ze je huisdier een passend kapsel aanmeten en ervoor zorgen dat de vacht zo wordt geknipt dat je hondje er geen last meer van heeft. Ga reeds met je puppy naar de trimsalon zodat het dier daar goed aan leert wennen.

Korte haren lijken witter

Veel mensen kiezen er sowieso voor om, om praktische redenen, de vacht kort te laten knippen bij een Yorkshire Terriër. Op die manier hangen de haren niet voor de ogen van het dier en kan het niet over de lange vacht struikelen. De haren voor de ogen worden ook vaak voorzien van een strikje zodat je hondje beter kan zien.

Dit is een veelvoorkomend iets bij het ras. Als je ervoor kiest de vacht van je witte Yorkshire Terriër kort te laten knippen, ziet deze er vaker nog witter uit dan wanneer het dier een langere vacht heeft.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!