Home | Eerlijk artikel: de nadelen van een Yorkshire Terriër

Eerlijk artikel: de nadelen van een Yorkshire Terriër

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond als huisgenootje wilt aanschaffen, is het uitermate belangrijk dat je kiest voor een ras dat bij je past. Kijk daarom eerst goed rond wat voor honden er te vinden zijn en zoek een ras dat je leuk vindt en dat goed bij jou als persoon en je situatie past.

Is je oog op een Yorkshire Terriër gevallen? Lees dan veel informatie over dit hondje door. We hebben de voor- en nadelen van dit hondenras voor je op een rijtje gezet zodat je beter kunt bepalen of het een geschikt huisdier voor jou is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Past prima in een kleine woning

Een Yorkshire Terriër is een kleine hond. Als je voor een Yorkshire Terriër met een normale grootte kiest, haal je een hondje in huis met een gemiddelde schofthoogte tussen de 23 en 25 centimeter dus dat is zeker niet groot te noemen.

Een Yorkshire Terriër is daarom een hond die je prima kunt huisvesten op een appartement of in een kleine woning. Het beestje heeft door zijn formaat nu eenmaal niet zoveel ruimte nodig om toch goed uit de voeten te kunnen. De meeste Yorkshire Terriërs zijn binnenshuis vrij rustig, mits je ze wel voldoende beweging buiten biedt.

Ze zijn weliswaar aanwezig maar kunnen al met een kleine plekje binnen toe.

Intelligent hondje

Een ander voordeel van het dier is dat het erg intelligent is. Als je reeds op jonge leeftijd met je Yorkshire Terriër puppy naar de hondentraining gaat, leert het dier daar snel dingen aan. Daar heb je als baasje op latere leeftijd veel plezier van omdat de hond dan goed gesocialiseerd is. Deze zal goed gehoorzamen en het is als volwassen dier dan ook een lief beestje voor iedereen.

De Yorkshire Terriër is slim genoeg om snel dingen op te pikken en het opvoeden gaat, mits dit op de juiste manier wordt gedaan, bij de meeste honden van dit ras niet al te moeilijk.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Yorkshire Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hond met een eigen wil

Houd er wel rekening mee dat de Yorkshire Terriër een hond met een eigen willetje is. Omdat het maar een klein hondje betreft, willen mensen nog wel eens wat laks zijn met de opvoeding en denken het dat het wel losloopt. Dit is een veelgemaakte fout bij dit ras.

Het dier heeft juiste een goede en consequente opvoeding nodig zodat je hond goed luistert en heel sociaal wordt naar mensen en andere dieren toe. Dit kan een Yorkshire Terriër prima leren maar zorg ervoor dat je niet verslapt in de training want dit heeft het dier snel door.

De hond zal dan de baas gaan spelen en dit wil je natuurlijk niet hebben.

Eigenwijs hondje

Iets dat nog wel eens als nadeel wordt gezien bij de Yorkshire Terriër is dat het hondje tamelijk eigenwijs kan zijn en zich nog wel eens aan één persoon in het gezin kan hechten.

Dat is natuurlijk niet erg als je een eenpersoonshuishouden hebt, maar met meer mensen dien je er voor te zorgen dat het dier voor iedereen lief is en zich sociaal gedraagt. Dit kun je een Yorkshire Terriër puppy prima aanleren.

Niet bewust van zijn kleine postuur

De Yorkshire Terriër snapt niet zo goed hoe klein het dier is. De hond zal zeker niet terugdeinzen voor grotere honden en blaft daar net zo hard tegen als tegen soortgenoten met hetzelfde postuur. Het is daarom belangrijk dat je het dier daartegen beschermt.

Zorg dat je hond goed leert omgaan met andere dieren en snapt dat er ook grote honden zijn die het niet aankan. Indien je Yorkshire Terriër gewoon sociaal en vriendelijk is tegen andere honden, zal dit weinig problemen opleveren.

Hond die snel leert en geen uitdaging uit de weg gaat

Iets dat zeker in het voordeel van de hond werkt, is zijn intelligentie. Hierdoor is een Yorkshire Terriër puppy niet te ingewikkeld om op te voeden en leert het dier snel. Je kunt het als baasje het beste meenemen naar trainingen waar het hondje veel leert en ook zijn energie nog eens goed kwijt kan.

De hond is bij uitstek geschikt om uitdagingen zoals spelletjes, puzzels en behendigheidsparcoursen te doen. Deze snapt het dier snel dus voldoende variatie daarin aanbrengen is belangrijk. Pas de beweging en uitdaging altijd aan de leeftijd van het dier aan zodat dit niet overbelast wordt.

Leer alles over jouw lieve Yorkshire Terriër

Wil je álles leren over jouw Yorkshire Terriër? Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Geschikt voor oudere mensen maar niet voor kleine kinderen

We hebben het natuurlijk nog altijd over een hondje dat klein van stuk is. De Yorkshire Terriër is op zijn tijd een lief schoothondje dat veel van aandacht en knuffelen houdt. Hoewel het dier, zeker als je voor een Teacup Yorkshire Terriër kiest, op een speelgoedhondje lijkt, is het dit zeker niet.

Het dier heeft echt karakter en laat zich niet alles zomaar welgevallen. Bovendien heeft het ook beweging nodig, hetzij in bescheiden mate. Dit maakt het hondje zeker ook geschikt als metgezel voor wat oudere mensen.

Die hebben er thuis fijn gezelschap aan en als je nog dagelijks een aardige ronde met het dier kunt lopen, wordt deze daar ook blij van. Voor gezinnen met kleine kinderen is de Yorkshire Terriër wat minder geschikt.

Veel blaffen

De Yorkshire Terriër is wel een hond die veel blaft. Dit kun je wel deels afleren maar het zit nu eenmaal in het karakter van het dier. Ziet de hond vreemden of denkt het dier dat er wat aan de hand is, dan zal deze gewoon vlug aanslaan.

De Yorkshire Terriër bedoelt dit niet verkeerd maar wil gewoon zijn mensen beschermen. Wanneer je Yorkshire Terriër puppy veel blaft, kun je dit in gevallen dat het niet gewenst is wel afleren.

Veel vachtverzorging nodig

Een laatste punt om rekening mee te houden is dat de Yorkshire Terriër een langharig hondje is. Dit betekent dat je als baasje de vacht van je huisdier dagelijks moet verzorgen.

Dit doe je door deze goed te borstelen en regelmatig de vacht te knippen of met je huisdier naar de trimsalon te gaan. Houd je niet van vachtverzorging? Dan zal de lange vacht van de Yorkshire Terriër zeker een nadeel voor je zijn.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!