Home | Adopteren: de adoptie van een Yorkshire Terriër gaat zo (tips)

Adopteren: de adoptie van een Yorkshire Terriër gaat zo (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je bij een fokker gaat kijken voor een Yorkshire Terriër, zal dit voor een puppy zijn.

Wil je geen puppy in huis halen maar liever een volwassen hond een tweede kans geven? Denk dan zeker eens na over het adopteren van een hondje uit een asiel of dit over te nemen van iemand die er afstand van doet.

Ook dan kun je een leuke en lieve kameraad vinden waar je veel samen mee kunt ondernemen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Een Yorkshire Terriër adoptie

Als je een Yorkshire Terriër wilt adopteren, houd er dan rekening mee dat het vrijwel altijd om een volwassen hond gaat. Heel soms zijn er pups in een asiel of opvang te vinden maar het zijn hoofdzakelijk volwassen honden die er terecht komen.

Nu kan een Yorkshire Terriër wel 15 jaar worden dus als je bijvoorbeeld een hondje vindt dat nog maar een paar jaar oud is, kun je het dier nog heel lang in huis hebben als kameraadje.

Als je een hondje zoekt om te adopteren is het het makkelijkste om eerst eens online te kijken bij dierenasiels en opvangcentra maar er zijn zeker ook mensen te vinden die voor hun eigen huisdier een nieuw plekje zoeken.

De reden voor afstand is niet altijd negatief

Er zijn tal van redenen waarom mensen een hond afstaan of waardoor deze in een asiel terecht komt. Er wordt snel gedacht dat het wel aan de hond zelf zal liggen als deze wordt afgestaan of dat het beestje problemen heeft, maar dit is echt lang niet altijd het geval.

Honden worden bijvoorbeeld ook afgestaan omdat het baasje naar het buitenland gaat, niet meer voldoende tijd heeft om ervoor te zorgen of het hondje niet mee mag naar een verzorgingstehuis

Hierom en nog tal van andere redenen, moet er een nieuw huisje gezocht worden voor het dier. Met het dier zelf is niks mis en het hoeft echt niet zo te zijn dat dit altijd probleemgedrag vertoont.

Let op: Het kopen of adopteren van een Yorkshire Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voordelen adoptie van een Yorkshire Terriër

Als je voor het adopteren van een Yorkshire Terriër kiest, heeft dat als voordeel dat het in verreweg de meeste gevallen een volwassen dier betreft. Met wat geluk heeft je Yorkshire Terriër al aardig wat geleerd als puppy en is het dier goed gesocialiseerd.

Hier hoef jij je als nieuw baasje dan niet meer zo fanatiek mee bezig te houden en kunnen jullie samen leuke dingen ondernemen. Het karakter van een volwassen Yorkshire Terriër is reeds volledig gevormd dus het is meteen duidelijk wat voor huisgenootje je krijgt. Een belangrijk punt dat bij een Yorkshire Terriër bijzonder prettig is als je een volwassen hondje in huis haalt, is dat zindelijk maken niet meer hoeft.

Dit is namelijk bij een Yorkshire Terriër niet altijd even makkelijk en kost veel tijd en geduld. Een volwassen hond zal reeds zindelijk zijn.

Nadelen adoptie van een Yorkshire Terriër

Natuurlijk zitten er ook wat punten aan een adoptie van een volwassen dier vast die wat negatiever zijn. Het is daarom belangrijk dat jij als mogelijk nieuw baasje van een adoptiehond de voor- en nadelen op een rijtje zet en tegen elkaar afweegt.

Zo maak je altijd de beste keuze. Iets wat door veel mensen als een nadeel gezien wordt bij de adoptie van een volwassen hond, is dat het dier (zeker als het niet zo jong meer is) niet zo lang meer bij je kan wonen. Je ziet het niet vanaf puppy opgroeien en dat is wat veel mensen juist zo leuk vinden.

Hond met gedragsproblemen

Daarnaast zijn er natuurlijk ook volwassen honden bij die een rugzakje dragen en wat problemen vertonen. Deze honden verdienen ook een tweede kans maar het is niet voor iedereen weggelegd om een dergelijk probleemhondje in huis te halen.

Indien de Yorkshire Terriër een slechte of amper socialisatie gehad heeft, dien jij als nieuw baasje dit alsnog aan te leren bij een volwassen dier. Dit is haalbaar maar kost veel tijd en geduld omdat een volwassen hond nu eenmaal minder snel dingen aanleert en vooral bepaald gedrag niet zomaar afleert.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Yorkshire Terriër

Overweeg je een Yorkshire Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Waar moet je op letten bij de adoptie van een Yorkshire Terriër?

Heb je een leuke Yorkshire Terriër gezien waar je wel interesse in hebt? Neem dan contact op met het asiel of de mensen die het dier afstaan. Zo kun je al je vragen stellen en weet je direct meer over het dier. Ga je kennismaken met het hondje? Let dan op het volgende:

 • Als je kennis gaat maken, bekijk dan of jullie een match hebben;
 • Een goede klik is belangrijk omdat je dan weet dat je een maatje krijgt waarmee je leuke dingen kunt doen en jullie samen vrienden worden;
 • Houd er rekening mee dat je wellicht vaker dan eens moet terugkomen om het dier beter te leren kennen;
 • Informeer altijd wat de reden van afstand is;
 • Bepaal voor jezelf of het hondje bij jou en je situatie past;
 • Zo weet je ook of je het dier een nieuw, goed thuis kunt bieden;
 • Informeer altijd op voorhand wat de adoptie kost;
 • Zorg dat je alles in huis hebt wat nodig is voordat je het dier ophaalt;
 • Soms krijg je ook spullen mee van de hond waaraan deze gehecht is.

Een Yorkshire Terriër adopteren uit het asiel

Als je een Yorkshire Terriër uit een asiel adopteert, dan ga je uiteraard altijd eerst goed kennismaken met het dier. Veel mensen hebben een hondje al van tevoren op internet gezien maar het is vooral belangrijk om te ontdekken of jullie een match vormen.

De mensen van het asiel kunnen je vragen over het dier beantwoorden maar zullen ook het een en ander van jou willen weten. Het is voor hen ook belangrijk om te weten wat jij het dier te bieden hebt. Het is immers wel de bedoeling dat het dier een permanent nieuw huisje vindt en niet meer terugkeert naar het asiel.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

 • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!