Home | Een betrouwbare Yorkshire Terriër fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een betrouwbare Yorkshire Terriër fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Yorkshire Terriër in huis wilt halen en voor een puppy kiest, haal je deze het beste bij een erkende fokker. Zo heb jij de zekerheid dat de fokker is aangesloten bij een rasvereniging en dat er volgens de daar geldende regels wordt gefokt. Lees voordat je naar een fokker gaat eerst deze tekst door.

Zo weet je precies wat belangrijk is om op te letten als je voor een puppy gaat kijken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Wat is belangrijk om op te letten als je naar een Yorkshire Terriër fokker gaat?

Als je naar een hondenfokker gaat, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden. Dit is belangrijk om te doen zodat je kunt bepalen of je bij een goede fokker terecht gekomen bent waar je met een gerust hart een puppy mee naar huis kunt nemen.

Een kijkje op internet leert dat er veel hondenfokkers te vinden zijn. Kijk zeker op de site van een rasvereniging. Daar vind je vaak lijsten van fokkers die daarbij zijn aangesloten. Zo heb je meteen de garantie dat ze volgens de regels fokken. Vaak hebben ze zelf ook een website waarop je kunt zien welke pups er op dat moment worden aangeboden.

Bel eerst de Yorkshire Terriër fokker voor meer informatie

Heb je online een fokker gevonden die je wel aanstaat? Dan staat er beslist een telefoonnummer op de site dat je kunt bellen voor meer informatie of om een afspraak te maken. Als je de fokker belt, krijg je al meteen een eerste indruk. Is het een prettig gesprek en krijg je antwoord op al je vragen? Dan kun je een afspraak maken om naar een nestje pups te komen kijken. Doe dit alleen als de fokker je aanstaat.

Let op: Het kopen of adopteren van een Yorkshire Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Informeer bij andere mensen naar hun ervaringen met de Yorkshire Terriër fokker

Op de website van een fokker of op social media vind je vaak meer informatie van mensen die je reeds voorgingen in de aanschaf van een Yorkshire Terriër puppy. Lees hun ervaringen met de fokker zeker door voordat je er zelf naartoe gaat. Probeer ook met mensen die reeds een Yorkshire Terriër in huis hebben, contact te leggen. Zij kunnen je vertellen bij welke fokker ze geweest zijn en hoe zij dit ervaren hebben. Met deze kennis op zak kun jij voor jezelf bepalen of je naar dezelfde fokker gaat of een ander adres zoekt.

Kijk hoe het eruit ziet als je er eenmaal bent

Vaak mag je bij een fokker al naar een puppy komen kijken als deze nog niet oud genoeg is om mee naar huis te nemen. Zo kun je wel al kennismaken met het ras en kijken of er een hondje tussen zit waarmee je een klik hebt. Heb je een afspraak gemaakt bij een fokker om naar een nestje te komen kijken? Dan is het belangrijk om met het volgende rekening te houden als je er eenmaal bent:

  • Kijk goed rond hoe het eruit ziet. Is alles schoon, zijn de hondjes blij, levendig en speels en hebben ze de ruimte?
  • Vraag of je alles mag zien en zorg ervoor dat je alle vragen die je op dat moment hebt, ook stelt.

Ziet het er netjes uit en ogen de hondjes gezond? Geeft de fokker antwoord op al je vragen? Dan heeft deze niets te verbergen en weet je al vrij zeker dat je aan het juiste adres bent om een puppy te kopen.

Yorkshire Terriër fokker die is aangesloten bij een rasvereniging

Kies, indien mogelijk, voor een fokker die is aangesloten bij een rasvereniging. Binnen dergelijke verenigingen gelden strenge regels voor het fokken van honden waaraan de fokker zich altijd dient te houden. Je kunt ook bij een hobbyfokker terecht.

Dit hoeft niet altijd slechter te zijn dan een erkende fokker want ook zij kunnen het beste met de hondjes voorhebben en gezonde dieren fokken. Het is zaak dat je broodfokkers vermijdt. Deze geven niet om de gezondheid van de dieren en fokker enkel voor het geld.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Yorkshire Terriër

Overweeg je een Yorkshire Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zorg dat je alle papieren meekrijgt

Als je een puppy aanschaft, krijg je ook papieren mee. Het hondje heeft een paspoortje waarin de naam, het chipnummer en eventuele entingen staan. Heeft je hondje ook een stamboom? Dan krijg je de daarbij horende papieren ook mee.

Afhankelijk van het feit of het dier een beperkte of uitgebreide registratie heeft, krijg je ook daar papieren voor mee. Zorg altijd dat je alles meekrijgt zodat dit compleet is. Registreer daarna zelf thuis de chip van je huisdier online, zodat deze op jouw naam staat.

De prijs verraadt vaak al veel over de Yorkshire Terriër fokker

Als je naar een Yorkshire Terriër pup gaat kijken bij een fokker, wil je natuurlijk ook weten wat je voor je nieuwe kameraadje gaat betalen. Voor een Yorkshire Terriër puppy betaal je gemiddeld tussen de €700 en €800. De prijzen kunnen wat verschillen tussen fokkers maar liggen altijd rond deze koers. Kies je voor een pup met een uitgebreide registratie en stamboom?

Dan zal de prijs zeker hoger uitvallen. Heb je ergens pups gezien die worden aangeboden voor een veel lagere prijs? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid met een broodfokker te maken. Deze dien je te allen tijde te vermijden. Je betaalt beter wat meer voor je pup zodat je de zekerheid hebt dat je een gezond hondje mee naar huis neemt.

Zorg dat je puppy zich welkom voelt

Heb je een leuke pup gevonden in het nestje waar je naar bent wezen kijken en heb je er ook echt een klik mee? Dan kan dit jouw toekomstige huisgenootje worden.

Is de fokker het er ook mee eens en mag de puppy bij jou komen wonen? Zorg er dan altijd voor dat je, voordat je het hondje ophaalt, alles in huis hebt wat het dier nodig heeft. Zo komt het in een huis terecht waar het zich meteen prettig voelt en rustig kan wennen. Er komen veel nieuwe indrukken op het beestje af dus geef het voldoende tijd om aan alles te wennen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!