Home | Maak kennis met de grote Yorkshire Terriër (lang artikel)

Maak kennis met de grote Yorkshire Terriër (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Yorkshire Terriër is een hond die binnen de categorie kleine honden geschaard kan worden. Er zijn twee maten Yorkshire Terriërs te onderscheiden, te weten de Yorkshire Terriër Teacup en de normale Yorkshire Terriër.

Deze laatste komt het meeste voor en kun je, als je deze vergelijkt met een Teacup, als groot beschouwen. Heb je wel interesse in een Yorkshire Terriër en vraag je je af wat je van een volwassen hond mag verwachten? Lees dan eerst deze tekst door voordat je een Yorkshire Terriër aanschaft.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Begin zo vroeg mogelijk met het socialiseren van de Yorkshire Terriër

Een Yorkshire Terriër kan een heel lieve, aanhankelijke en sociale hond zijn maar daarvoor dien je het dier wel goed te trainen en socialiseren. Het is belangrijk dat je daar zo vroeg mogelijk mee begint. Neem je huisdier reeds als puppy mee naar de hondentraining.

Hier komt het dier in contact met andere mensen dan zijn baasje maar ook, en dat is bijzonder belangrijk, met andere honden. Op die manier leert je puppy het snelste hoe daarmee om te gaan en heeft het dier daar op latere leeftijd veel profijt van.

Het is voor jou als baasje natuurlijk het fijnst om een gehoorzame hond te hebben die goed met andere dieren omgaat. Alles wat je op de training leert, kun je thuis ook weer toepassen.

Leer je hond spelletjes en puzzels doen

Een Yorkshire Terriër is een bijzonder intelligente hond die je zeker niet moet onderschatten. Het dier kan snel een hondenpuzzel maken of een spelletje doen en is bij uitstek geschikt om een speciaal hondenparcours te lopen.

Zorg ervoor dat je hond voldoende uitdaging en beweging krijgt. Op die manier ga je verveling bij het dier tegen en voorkom je dat deze veel blaft of narigheid uithaalt. De grote of volwassen Yorkshire Terriër is nooit te lui om samen met zijn baasje wat te doen en heeft nog altijd veel energie die het dier op een goede manier kwijt moet kunnen.

Dit kan gedaan worden door uitdaging aan te bieden maar de juiste hoeveelheid beweging per dag is ook erg belangrijk voor het dier.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Yorkshire Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Pas de training aan de leeftijd van de hond aan

Een volwassen Yorkshire Terriër heeft een aardig uithoudingsvermogen. Dit betekent dat een kort rondje niet voldoende is voor het dier maar dat je best een lange wandeling mag maken. Overdrijf er niet in en bouw de beweging altijd langzaam op. Als je ervoor kiest reeds met je puppy naar de training te gaan, leer het dier dan dingen op zijn tempo aan.

De hond krijgt met veel nieuwe indrukken te maken en moet de kans krijgen deze allemaal te verwerken. Indien het dier overbelast wordt, kan dit traumatisch werken en dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Trainen moet leuk blijven en je hond moet er echt zin in hebben. Dat is bij de meeste Yorkshire Terriërs geen probleem want ze zijn klein, maar wel fanatiek.

Lieve, aanhankelijke, energieke en slimme hond

De Yorkshire Terriër is een lieve en aanhankelijke hond, mits goed en tijdig getraind. Als je de hond reeds als puppy in huis hebt, kun je zelf voor een goede opvoeding en socialisatie zorgen. Haal je een volwassen dier in huis dat niet zoveel of mogelijk nauwelijks opvoeding genoten heeft?

Dan kan dit er bij de Yorkshire Terriër nog wel eens toe leiden dat je een vrij vinnig en eigenzinnig hondje in huis haalt. Dit wil niet zeggen dat het dier direct vervelend is, maar je dient er als baasje wel voor te zorgen dat je hond nieuwe dingen aanleert en andere (ongewenste zaken) afleert.

Een volwassen Yorkshire Terriër kan nog veel leren

Ook een volwassen Yorkshire Terriër kan nog best dingen leren. Dit duurt alleen wat langer dan bij een Yorkshire Terriër puppy. De Yorkshire Terriër is intelligent genoeg om ook als volwassen hond nog te leren. Dit betekent echter wel dat je daar als baasje veel tijd in moet steken en veel geduld moet opbrengen.

De hond zal tijd nodig hebben om nieuwe dingen te leren, moet vaak mensen nog goed leren vertrouwen en heeft met trauma’s uit het verleden te maken. Indien je het dier alle tijd geeft, op een zachte doch consequente manier opvoedt en niet straft zal het ook als volwassen hond nog veel kunnen leren

Beloon je huisdier als deze het goed doet. Zo zal de hond snel doorhebben wat de bedoeling is.

Leer alles over jouw lieve Yorkshire Terriër

Wil je álles leren over jouw Yorkshire Terriër? Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Verzorging van je volwassen Yorkshire Terriër

Nu is de Yorkshire Terriër een langharige hond. Dit betekent dat het dier een intensieve vachtverzorging nodig heeft. Als je daar als baasje niet van houdt, dan kies je beter een ander hondenras.

Veel mensen hebben niet zoveel tijd om de hond dagelijks te borstelen maar dit is wel nodig, zeker als je het dier zijn lange haren laat houden. Er wordt daarom vaak voor gekozen de hond een korte coupe aan te meten en dat misstaat niet bij het ras. Worden de haren langer en hangen deze voor de ogen van het dier? Doe er dan een strikje in. Dat zie je vaak bij Yorkshire Terriërs.

Borstelen, wassen en knippen

Je kunt ervoor kiezen zelf je hond dagelijks te borstelen en de vacht zo nu en dan eens te wassen als dat nodig is. Trimmen is ook nodig bij de Yorkshire Terriër maar dit hoeft bij het dier gemiddeld maar eens per kwartaal te gebeuren. Je kunt dit zelf doen als je handig bent met een schaar maar het is aan te raden naar de trimsalon te gaan.

Daar hebben ze veel ervaring met het trimmen van honden en kunnen ze je volwassen Yorkshire Terriër een passend kapsel geven. Wen je hond als pup al aan het trimmen en de vachtverzorging zodat dit later geen problemen oplevert

Dit geldt tevens voor bezoekjes aan de dierenarts of als de hond naar de opvang of een pension gaat. Jong geleerd betekent dat jij een lieve volwassen Yorkshire Terriër hebt die een echte kameraad is!

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!