Home | Yorkshire Terriër herplaatsen: lees hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Yorkshire Terriër herplaatsen: lees hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Yorkshire Terriër in huis wilt halen, kun je natuurlijk voor een puppy kiezen. Wil je liever een volwassen hond? Overweeg dan zeker om voor een herplaatser te kiezen

Weet je niet zo goed hoe je dit het beste aanpakt en waar je als toekomstig baasje allemaal over moet nadenken en op moet letten als je een herplaatser in huis neemt? Lees dan eerst deze tekst door. Zo weet je wat belangrijk is als je voor een herplaatser Yorkshire Terriër kiest.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Kijk rond waar je een herplaatser Yorkshire Terriër kunt vinden

Als je op zoek bent naar een herplaatser Yorkshire Terriër, weet dan dat dit vrijwel altijd een volwassen dier zal zijn. Voor een puppy kun je terecht bij een goede fokker maar je zult zelden pups zien waarvoor een nieuw huisje gezocht wordt.

Denk nu niet dat het nooit voorkomt, want het kan natuurlijk wel. Soms komen er ook moederhonden met pups in een asiel of opvang terecht of staan mensen een puppy af omdat ze er zelf niet meer voor kunnen zorgen. Het is belangrijk dat je eerst goed rondkijkt waar je een herplaatser kunt vinden.

Zoek online bij dierenasiels, opvangcentra en kijk ook of mensen particulier een Yorkshire Terriër ter herplaatsing aanbieden.

Vraag altijd eerst waarom de hond wordt afgestaan

Als je een hondje gezien hebt, waar je interesse in hebt, neem dan contact op met de huidige eigenaar of met het dierenasiel waar de Yorkshire Terriër verblijft. Zij kunnen je meer over het hondje vertellen en het is vooral belangrijk dat je vraagt naar de reden van afstand. Waarom een hond wordt afgestaan, kan om tal van redenen zijn.

Soms vertoont het dier gedragsproblemen maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het is echter wel belangrijk dat jij als mogelijk nieuw baasje weet waar je aan toe bent en waarom er een nieuw huis voor het dier gezocht wordt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Yorkshire Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kijk of de Yorkshire Terriër herplaatser een rugzakje met zich meedraagt

Er bestaat natuurlijk altijd een kans dat het hondje waarvoor een ander thuis gezocht wordt, problemen vertoont. Dit wordt dan doorgaans een rugzakje genoemd. Zo kan het dier bijvoorbeeld niet of nauwelijks gesocialiseerd zijn of geen goede opvoeding gehad hebben als puppy waardoor het als volwassen dier gedragsproblemen vertoont.

Het is juist bij de Yorkshire Terriër erg belangrijk om het dier goed te socialiseren en trainen op jonge leeftijd. Heeft het dier een rugzakje? Dan is het aan jou om te kiezen of je het wilt adopteren en een nieuw thuis wilt geven. Ervaring met hondjes met problemen is daarbij zeker gewenst.

Kijk of de te herplaatsen Yorkshire Terriër bij je past

Heb je een Yorkshire Terriër gevonden die je leuk lijkt? Maak dan een afspraak om kennis te komen maken met het hondje. Dit is heel belangrijk om te doen omdat je zo kunt kijken hoe het dier in het echt is en of jullie een goede klik hebben.

Een match is erg belangrijk, zowel voor het baasje als voor het hondje. Je kunt een hondje dat je op internet gezien hebt wel heel leuk vinden, maar als jullie geen match hebben, is dat natuurlijk niet goed.

Meer bezoekjes nodig om de hond goed te leren kennen

Als je een Yorkshire Terriër in het asiel gezien hebt, ga je daar ook eerst kennis mee maken. Zo kun je de hond leren kennen en de medewerkers van het asiel kunnen je van alles over het dier vertellen. Houd er ook rekening mee dat er vragen aan jou gesteld worden.

Zo kunnen de mensen van het asiel bepalen of de hond bij je past en jij het dier een goed huis te bieden hebt. Vaak dien je meer dan eens terug te komen om zo het dier beter te leren kennen. Zo kan er goed gekeken worden of jullie bij elkaar passen. Het is immers de bedoeling dat de herplaatser niet meer terugkomt naar het asiel en zijn forever home gevonden heeft.

Bespreek op voorhand de kosten voor de Yorkshire Terriër herplaatser

Als je een Yorkshire Terriër herplaatser aanschaft, zijn er in de meeste gevallen ook kosten voor het dier zelf aan verbonden. In een asiel of opvang betaal je voor een herplaatser gemiddeld een paar honderd euro. Dit kan wat verschillen per asiel maar je betaalt voor de kosten die het asiel gemaakt heeft om het dier op te vangen.

Als mensen particulier een hondje afstaan, spreek dan van tevoren goed af wat je daarvoor betaalt. Soms kost het hondje niets en is het voornaamste doel dat het dier een goed nieuw thuis krijgt. Informeer altijd wat het kost en of je bijvoorbeeld ook spulletjes meekrijgt waar de Yorkshire Terriër aan gewend is.

Leer alles over jouw lieve Yorkshire Terriër

Wil je álles leren over jouw Yorkshire Terriër? Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ook een volwassen Yorkshire Terriër herplaatser kan nog veel leren

Een Yorkshire Terriër is een hondje dat het beste presteert en zich goed gedraagt als het dier reeds als puppy een prima opvoeding en training gehad heeft. De hond leert snel en als puppy goed socialiseren betekent dat het dier met mensen en honden goed om kan gaan.

Heeft de herplaatser nu niet de juiste training gehad en heeft het dier bijvoorbeeld slechte ervaringen met mensen? Dan wil dat niet zeggen dat je de volwassen Yorkshire Terriër niets meer leren kunt.

Het is echter een dier met een eigen wil dus dingen aanleren aan een volwassen hond, zal langer duren dan bij een puppy en niet altijd meevallen. De Yorkshire Terriër is echter intelligent genoeg om ook als volwassen hond nog te leren. Dit kost alleen veel tijd en geduld van de kant van het baasje.

Leer je Yorkshire Terriër herplaatser mensen te vertrouwen

Als je Yorkshire Terriër herplaatser slechte ervaringen met mensen heeft gehad in het verleden, is het aan jou als nieuw baasje om het dier weer mensen te leren vertrouwen. Dit zal niet altijd even eenvoudig gaan maar het is zeker niet onmogelijk bij een Yorkshire Terriër.

Leer het dier dat je het beste met hem voorhebt en beloon het zeker bij goed gedrag. Zo zal je herplaatser snel doorhebben dat je het goed bedoelt en zich op een goede manier gaan gedragen. Zo heb jij er een maatje voor het leven bij.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!