Home | Yorkshire Terriër uit het asiel halen? Lees deze must read!

Yorkshire Terriër uit het asiel halen? Lees deze must read!

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je een volwassen Yorkshire Terriër adopteren? Dan is het verstandig eerst online eens bij asiels te kijken of daar een hondje zit dat je aanspreekt. In dierenasiels zitten hoofdzakelijk volwassen honden maar de kans dat er een keertje puppy’s zitten, is er wel degelijk.

Dit gebeurt bijvoorbeeld wel eens als er een aanstaande moederhond wordt binnengebracht. Heb je nog niet eerder een hond uit het asiel gehad? Lees dan deze tekst eens door zodat je weet hoe de adoptie in zijn werk gaat.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Een Yorkshire Terriër in het asiel

Als je online een kijkje neemt bij diverse dierenasiels, zie je snel het aanbod. Je kunt bijvoorbeeld op een algemene site kijken waarop je een link vindt naar specifieke asiels. Deze hebben zelf een eigen website waarop je meer informatie over het asiel en alle dieren die er wonen kunt vinden.

Heb je een Yorkshire Terriër gezien die je wel aanspreekt? Dan neem je het beste eerst met het asiel contact op om meer informatie in te winnen. De medewerkers kennen het dier al en kunnen je er vaak veel over vertellen.

De reden voor afstand is niet altijd negatief

Veel mensen zijn geneigd te denken dat de dieren die in het asiel zitten, allemaal problemen vertonen maar dit is niet altijd het geval. Indien een hond probleemgedrag vertoont, wordt er ook wel gezegd dat het dier een rugzakje heeft.

Nu zijn er tal van redenen waarom een dier wordt afgestaan en ter adoptie wordt aangeboden maar het hoeft niet altijd te liggen aan de hond zelf. Soms is het gewoon een lief en sociaal dier maar kan er niet meer voor gezorgd worden. Het is belangrijk dat je als potentieel nieuw baasje altijd goed informeert naar de reden van afstand.

Deze kunnen ze je in het asiel altijd vertellen zodat jij beter weet waar je aan toe bent met het dier waar jij je oog op hebt laten vallen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Yorkshire Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voordelen adopteren van een Yorkshire Terriër uit het asiel

Als je ervoor kiest een hondje uit het asiel te adopteren, heeft dat diverse voordelen. Om te beginnen zorg je er zo voor dat het dier een tweede kans krijgt, hetgeen bepaald niet onbelangrijk is. Daarnaast gaat het meestal om een volwassen hond die als het goed is al aardig wat geleerd heeft, zindelijk is en waarvan het karakter al volledig gevormd is.

Zo weet je meteen met wat voor hondje je te maken krijgt. De medewerkers van het asiel kunnen je ook al veel over het dier vertellen. Tenslotte is de hond goedkoper in aanschaf dan wanneer je voor een puppy kiest.

Nadelen adopteren van een Yorkshire Terriër uit het asiel

Als je ervoor kiest een volwassen hond uit het asiel te adopteren, kunnen daar ook wat nadelen aan kleven. De hond kan mogelijk een rugzakje met zich meedragen omdat deze in het verleden nare ervaringen met mensen gehad heeft.

Zeker als het dier niet goed gesocialiseerd is als puppy, bestaat de kans dat het hondje problemen vertoont. Een Yorkshire Terriër is niet groot maar heeft wel een pittig karakter dat niet zou misstaan bij een grotere hond. Indien de hond als pup niet goed is opgevoed, kan dit problemen opleveren zoals een bazig hondje dat zijn eigen zin doet.

Daarnaast vinden veel mensen het jammer dat je een volwassen hond niet meer van kleins af aan ziet opgroeien.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Yorkshire Terriër

Overweeg je een Yorkshire Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe gaat de adoptie van een Yorkshire Terriër uit het asiel in zijn werk?

Als je besluit een Yorkshire Terriër uit het asiel te adopteren, gebeurt er het een en ander voordat je de hond ook daadwerkelijk mee naar huis kunt nemen. Als je een hondje hebt gezien dat je geweldig lijkt als maatje, houd dan rekening met het volgende.

Je neemt eerst contact op met het asiel om een afspraak te maken om kennis te komen maken met het dier in kwestie. Dit is essentieel want als er geen klik is, is dat niet prettig en is het voor mens en dier niet wijs om de adoptie te realiseren.

Kijk of er een match is

Als je eenmaal op het asiel bent, worden de hond en jij aan elkaar voorgesteld. Op die manier kan er gekeken worden of er een match is. Het is namelijk wel belangrijk dat er een klik tussen jou en de hond is.

De mensen van het asiel kunnen jou niet alleen veel vertellen over het dier maar stellen ook vragen aan jou. Zo kunnen zij namelijk ook bekijken of jullie een klik hebben en wat jij het dier te bieden hebt. Het is wel de bedoeling dat de hond een huis vindt waar deze voor de rest van zijn leven kan wonen en niet meer terugkeert naar het asiel.

Zorg dat thuis alles in gereedheid is gebracht voor de komst van de hond

In het asiel moet je meestal meer dan één keer terugkomen om te kijken hoe het samen gaat. Is er een goede klik en zie jij de komst van het dier wel zitten? Zijn de mensen van het asiel het er ook mee eens dat de Yorkshire Terriër met jou mee naar huis gaat?

Dan kun je afspreken wanneer je de hond komt ophalen en vragen wat de adoptie kost. Zorg er altijd voor dat je alle spullen die je nodig hebt voor het dier, reeds in huis hebt voordat deze arriveert.

Zorg dat je hond zich welkom voelt

Als het eenmaal zo ver is dat je je nieuwe huisgenootje mag ophalen, is dat natuurlijk erg spannend. Zeker als je hond wat bang is of een rugzakje heeft, is het belangrijk dat je de viervoeter ruim de tijd geeft om te wennen. Er komen in een nieuw huis immers heel veel indrukken op het beestje af dus geef het de kans om alles rustig te verwerken.

Je hond zal veel snuffelen, ontdekken en heeft tijd nodig om iedereen in huis en de nieuwe situatie te leren kennen. Geef het dier ruim de tijd hiervoor en maak het hem zo aangenaam mogelijk zodat hij zich snel thuis voelt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!