Home | Prijs Yorkshire Terriër: hoe duur is deze hond? (belangrijk!)

Prijs Yorkshire Terriër: hoe duur is deze hond? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond wilt aanschaffen, brengt dat natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Je betaalt niet alleen voor het dier zelf maar hebt natuurlijk ook nog allerlei spulletjes nodig. Je wilt immers wel dat je beestje goed voer krijgt, het goed verzorgd wordt en niets te kort komt.

Het is handig om voor jezelf eerst op een rijtje te zetten wat een hond kost, voordat je er ook daadwerkelijk eentje aanschaft. Zo kun je ook goed zien of je je een huisdier kunt permitteren of dat je beter nog even doorspaart.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Gemiddelde prijs voor een Yorkshire Terriër pup

Als je voor een Yorkshire Terriër puppy naar een erkende fokker gaat, betaal je voor het dier bij de meeste fokkers nagenoeg hetzelfde. Dit kan wel wat uiteenlopen bij verschillende fokkers maar ze hanteren dezelfde, gemiddelde prijzen.

Voor een Yorkshire Terriër met een beperkte registratie dien je al gauw te denken aan bedragen tussen de €700 en €800. Voor een pup met een normale stamboom en een uitgebreide registratie worden prijzen tussen de €1000 en €1600 gerekend.

Kijk wat je doel met het hondje is

Wil je zelf met je hondje naar shows of ermee gaan fokken en kies je voor een pup met ouders met de beste genen? Dan betaal je daar tussen de €1600 en €2500 voor. Het is voor jezelf dus belangrijk om te kijken welk doel je met het dier voor ogen hebt.

Is het hondje als gezelschap bedoeld en ga je er niet mee fokken? Dan is een dier met en beperkte registratie natuurlijk ook prima.

Let op: Het kopen of adopteren van een Yorkshire Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Vermijd broodfokkers en geef liever wat meer uit

Als je een puppy koopt, ga dan altijd naar een goede en erkende fokker. Je betaalt daar wel wat meer voor je nieuwe huisgenootje maar de kans dat je een gezond dier mee naar huis krijgt, is dan ook het grootste. Bij een erkende fokker staat de gezondheid van de dieren altijd voorop.

Zij hebben, mede doordat ze fokken volgens de regels van de rasvereniging, meer kosten en daarvoor betaal je dan ook als nieuw baasje van de Yorkshire Terriër.

Zie je ergens een hondje van dit ras aangeboden voor een veel lagere prijs? Dan is de kans groot dat je met een broodfokker te maken hebt. Deze dien je te allen tijde te vermijden omdat je dan kans loopt een ziek dier mee naar huis te nemen. Deze fokkers handelen namelijk alleen voor het geld in dieren.

Wanneer kan de prijs voor de Yorkshire Terriër hoger liggen?

Als er op een bepaald moment veel vraag is naar Yorkshire Terriër pups, bestaat de kans dat de prijzen wat omhoog gaan maar veel zal dit nooit zijn bij fokkers die zijn aangesloten bij een rasvereniging. De prijzen blijven daarbij vrij stabiel.

Als je een hondje kiest van een ouderpaar dat in het verleden al veel prijzen gewonnen heeft of voor goed en raszuiver nageslacht zorgt, zal de prijs wel hoger liggen. Voor een kleine Yorkshire Terriër, de zogenaamde Teacup, betaal je meer dan voor een ‘gewone’ Yorkshire Terriër. De prijzen voor deze kleine variant beginnen zo rond de €700 maar gaan met gemak over de €2500 heen.

Ga op zoek naar een volwassen Yorkshire Terriër

Indien je geen puppy wilt aanschaffen maar liever een volwassen dier kiest, kun je daarvoor meestal niet bij een fokker terecht. Zij hebben natuurlijk wel volwassen dieren maar gebruiken deze om nestjes mee te fokken.

Wanneer je op zoek bent naar een volwassen Yorkshire Terriër is het verstandig eerst online te kijken naar het beschikbare aanbod. Bij dierenasiels en opvangcentra vind je vaak volwassen honden waarvoor een nieuw huis gezocht wordt maar mensen doen ook zelf wel afstand van een dier.

Heb je eenmaal een hondje gevonden dat je wel wat lijkt? Maak dan een afspraak om kennis te komen maken. Zo kun je zelf bekijken of jullie een goede klik hebben en je misschien wel je nieuwe huisgenootje gevonden hebt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Yorkshire Terriër

Overweeg je een Yorkshire Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een afstandsdier heeft niet altijd een rugzakje

Daar waar veel mensen denken dat honden in een asiel een rugzakje met zich meedragen en altijd problemen vertonen is dit natuurlijk lang niet altijd zo. Er zijn tal van redenen waarom een hond in het asiel terecht komt. Soms doen mensen afstand van een hond omdat ze er simpelweg niet meer voor kunnen zorgen of het dier niet genoeg kunnen bieden.

Het is voor jou als mogelijk nieuw baasje belangrijk dat je weet waarom de hond wordt afgestaan. Zo kun je ook beter voor jezelf bepalen of je de hond een tweede kans wilt en kunt geven. Voor een hond uit het asiel betaal je vaak een paar honderd euro.

Dit is voor de kosten die ze daar voor het beestje gemaakt hebben. Informeer altijd even van tevoren wat de hond kost.

Bijkomende kosten voor de hond

Alleen met de aanschaf van het dier zelf ben je er natuurlijk nog niet. Ongeacht of je nu een pup of een volwassen Yorkshire Terriër in huis haalt, er komen altijd meer kosten bij. Dit zijn kosten die je eenmalig maakt maar je betaalt ook voor zaken die met regelmaat terugkeren. Als je een hondje in huis haalt, houd dan rekening met kosten voor het volgende:

 • Goed voer zoals brokjes die geschikt zijn voor het ras en eventueel natvoer of vlees;
 • Snacks om je huisdier te belonen als deze het goed doet;
 • Mand, zacht kussen, bench, riem en halsband;
 • Medicatie tegen vlooien, teken en wormen;
 • Bezoekjes aan de dierenarts, trimsalon, voor opvang buitenshuis en voor de hondentraining;
 • Speelgoed.

Zorg dat je alles wat nodig is in huis hebt

Bekijk altijd goed wat je echt nodig hebt en schaf dit als eerste aan. Zorg ervoor dat je alles wat je toekomstige huisgenootje nodig heeft, al in huis hebt voordat je het dier zelf ophaalt.

Zo komt het in een gespreid bedje (mandje) terecht en zal je nieuwe aanwinst zich snel thuis voelen. Een pup went snel maar een volwassen Yorkshire Terriër die het prettig vindt in zijn nieuwe huis zal het er ook zo naar zijn zin hebben.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

 • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!