Home | Alles over de Yorkshire Terriër Biewer (uitgebreid artikel)

Alles over de Yorkshire Terriër Biewer (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Ben je op zoek naar een leuke, kleine hond? Dan zijn er veel rassen te vinden die daaraan voldoen. Vind je een Yorkshire Terriër leuk maar heb je ook wel eens een hondje gezien dat er erg op lijkt maar net even anders is? Dan heb je waarschijnlijk een Biewer Yorkshire Terriër gezien.

Deze hondjes lijken sterk op de gewone Yorkshire Terriër maar hebben andere vachtkleuren. In deze tekst vertellen we je wat over dit ras zodat je weet wat je ervan verwachten kunt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Hoe is de Biewer Yorkshire Terriër ontstaan?

De Biewer Terriër is vermoedelijk per ongeluk ontstaan in de jaren 80 van de 19de eeuw. Er waren nestjes binnen het ras van de Yorkshire Terriër waarin puppy’s zaten met andere kleuren. Omdat ook hier vraag naar was, zagen de fokkers er wel heil om verder te fokken met deze dieren.

Na jarenlang fokken en proberen kwam in 2003 de eerste Biewer in de Verenigde Staten ter wereld die ook daadwerkelijk deze naam kreeg. In ons land werd de rasstandaard in 2019 aan de Biewer toegekend.

Hoe komt de Biewer Yorkshire Terriër aan zijn naam?

Oorspronkelijk werden de hondjes van dit ras Biewer Yorkshire Terriërs à la Pom Pom genoemd. Later werd de naam Biewer Terriër oftewel de Biewer Yorkshire Terriër. De naam van het ras is te danken aan de eerste fokkers die nestjes met deze driekleurige Terriërs hadden. Dit was namelijk het Duitse echtpaar Biewer.

Zij waren de eerste fokkers van Yorkshire Terriërs die een nestje hadden met pups in de kleuren blauw, goudbruin en wit. Deze combinatie van vachtkleuren kwam tot stand door twee black en tan ouders met elkaar te kruisen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Yorkshire Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Uiterlijke kenmerken van de Biewer Yorkshire Terriër

De Biewer Yorkshire Terriër heeft qua uiterlijk veel overeenkomsten met de Yorkshire Terriër. Het grootste verschil is dat de Biewer drie kleuren heeft, daar waar de Yorkshire Terriër alleen in volledig wit of in twee kleuren (staalblauw met goudbruin) voorkomt.

De Biewer Yorkshire Terriër heeft een gemiddelde schofthoogte van rond de 22 centimeter waarbij er geen verschil tussen de teefjes en de reutjes te vinden is. Het hondje weegt tussen de 3 en 3,5 kilo maar dat laatste is ook echt maximaal. De meeste hondjes van dit ras wegen zo rond de 3,1 kilo.

Langharige vacht in drie kleuren en verschillende patronen

De vacht van het dier is, net als bij de Yorkshire Terriër, in verschillende patronen te vinden maar deze worden niet allemaal binnen de rasstandaard gerekend. De vacht is langharig maar je kunt er uiteraard als baasje ook voor kiezen je hond regelmatig te laten trimmen en deze een kort kapsel aan te laten meten.

De vacht groeit heel het jaar door dus het is zaak dat je deze regelmatig laat knippen.

De haren zijn zacht als zijde en groeien gelijkmatig langs het lichaam van de hond. Als je ervoor kiest ze te laten groeien, zorg er dan altijd voor dat de hond niet over al te lange haren struikelt of niets meer kan zien doordat deze voor zijn ogen komen te hangen.

Intensieve vachtverzorging van de Biewer Yorkshire Terriër is noodzakelijk

Wat voor een Yorkshire Terriër geldt, gaat zeker ook op voor de Biewer Yorkshire Terriër. Beide dieren hebben een regelmatige en intensieve vachtverzorging nodig.

Dit betekent dat je als baasje je huisdier dagelijks moet borstelen om zo alle vuil tussen de lange haren uit te halen en te voorkomen dat er klitten ontstaan in de vacht. Deze kunnen, als je ze er niet uitborstelt, pijn gaan doen en voor de nodige irritatie zorgen bij het dier.

Schone vacht, oren en ogen

Als je de vacht niet goed verzorgt, kunnen er zelfs vervilte plekken ontstaan. Het is daarnaast erg belangrijk om de oogjes en oortjes van het dier regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat deze netjes schoon blijven.

De Biewer is gevoelig voor dezelfde kwalen en aandoeningen als de Yorkshire Terriër maar het is nu eenmaal ook een Terriërsoort. De hondjes hebben, mits goed verzorgd, een levensverwachting van 12 tot 15 jaar.

Leer alles over jouw lieve Yorkshire Terriër

Wil je álles leren over jouw Yorkshire Terriër? Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Karakter van de Biewer Yorkshire Terriër

De Biewer Yorkshire Terriër is een vriendelijke en aanhankelijke hond die zich snel aan zijn baasje hecht. Het is een speelse hond met veel energie die echter op zijn tijd ook graag bij zijn mensen op schoot ligt. De hond houdt van uitdagingen zoals spelletjes, puzzels en parcoursen en is intelligent genoeg om deze tot een goed einde te brengen.

De hond kan prima huizen in een appartement of kleine woning omdat het nu eenmaal geen groot dier is. Het is daarbij wel belangrijk dat je je huisdier voldoende laat bewegen. Dit is nodig zodat het dier niet te dik wordt maar zich ook vooral niet gaat vervelen. Verveling kan namelijk uitmonden in destructief gedrag of overdreven veel blaffen.

Training en opvoeding van de Biewer Yorkshire Terriër

Voor de Biewer Yorkshire Terriër geldt dat je zo snel mogelijk met trainen en socialiseren van de puppy dient te beginnen. Ga daarom reeds met je pup naar de hondencursus. Hier leert je huisdier omgaan met andere honden en mensen en kun je ervoor zorgen dat deze goed wordt opgevoed en je gehoorzaamt.

Zorg ervoor dat je als baasje altijd duidelijk en consequent bent in je opvoeding. De honden zijn slim genoeg om het snel door te hebben als jij verslapt als baasje dus dat moet voorkomen worden.

Geef je bijvoorbeeld te vaak of te snel toe, dan heeft je Biewer dat zo in de gaten en gaat het dier de baas spelen.

Zachte doch consequente opvoeding nodig

De hondjes zijn wel gevoelig dus het is belangrijk ze met zachte hand op te voeden. Streng zijn of bijvoorbeeld schreeuwen tegen de hond wanneer deze het niet goed doet, heeft geen zin want dit heeft een averechts effect. Zorg dat je de hond beloont als deze het goed doet.

Het hondje is slim genoeg om snel te snappen dat een beloning erbij hoort als het je gehoorzaamt. De honden staan erom bekend dat ze niet zo makkelijk zindelijk te maken zijn, maar dit geldt ook voor de gewone Yorkshire Terriër.

Dit kan goed aangeleerd worden maar het kost wat meer tijd en geduld dan bij de gemiddelde hond.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!