Home | Het blaffen van een Yorkshire Terriër: wat te doen als je hond veel blaft (+ tips)

Het blaffen van een Yorkshire Terriër: wat te doen als je hond veel blaft (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Yorkshire Terriër staat bekend als een hondje dat nogal eens blaft. Het blijft natuurlijk een hond dus dat deze blaft is niet zo erg maar het moet niet vervelend worden. De honden worden niet voor niets kleine keffertjes genoemd dus het is zaak dat je je pup zo snel mogelijk aanleert niet te blaffen als dit niet nodig is.

Als baasje kun je er wel wat aan doen zodat het blaffen niet teveel en niet vervelend wordt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Yorkshire Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Blaffen uit enthousiasme of verveling

De Yorkshire Terriër blaft nu eenmaal van nature aardig wat. Als de hond enthousiast is, mensen ziet die het dier niet kent of denkt dat er onraad is, zal het dier snel aanslaan. Dit is niet erg maar het moet natuurlijk wel binnen de perken blijven.

Als je Yorkshire Terriër bijvoorbeeld niet voldoende beweging krijgt en je huisdier zich verveelt, kan dit ontaarden in vervelend gedrag zoals langdurig blaffen of janken. Het is daarom belangrijk dat je Yorkshire Terriër voldoende beweging en afleiding krijgt.

Op die manier kan je viervoeter zijn energie kwijt en zal het beestje, wanneer je na een lange wandeling thuis komt, gewoon rustig zijn.

Blaffen als jij er niet bent

Een Yorkshire Terriër kan niet tegen te lang alleen zijn. Het dier lijdt snel aan verlatingsangst dus het is zaak dat je nooit te lang weg bent en je huisdier geen uren of zelfs hele dagen alleen laat. Ook dit kan er namelijk toe leiden dat je hond gaat blaffen of dingen gaat slopen.

Nu hoor jij dat blaffen natuurlijk niet als je er zelf niet bent, maar het kan wel heel hinderlijk zijn voor je buren. Vermoed je dat je hondje blaft als jij afwezig bent? Informeer dan altijd even bij je buren of zij het dier gehoord hebben tijdens jouw afwezigheid.

Dan weet je dat je daar wat aan dient te doen als baasje.

Let op: Het aan- of afleren van gedrag bij jouw Yorkshire Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Yorkshire Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Ga reeds met je puppy naar de hondentraining

Een Yorkshire Terriër is nu eenmaal een hond die wat meer blaft dan de gemiddelde honden. Om te voorkomen dat het blaffen echt vervelend wordt en je hond er te pas en te onpas mee begint, neem je het puppy het beste zo jong mogelijk mee naar de hondentraining. Hier wordt je huisdier goed gesocialiseerd en getraind.

Het dier komt in contact met andere mensen en honden en leert er daar ook op de juiste manier mee omgaan. Zo leert je hondje ook meteen dat tegen andere honden blaffen niet nodig is, zeker niet als er niets aan de hand is.

Begin zo vroeg mogelijk met socialiseren

Het is bij de Yorkshire Terriër sowieso belangrijk dat je zo vroeg mogelijk met socialiseren begint. De Yorkshire Terriër is een intelligent dier dus het opvoeden en socialiseren hoeft niet veel problemen op te leveren. Je dient dit echter als baasje wel altijd op een consequente en duidelijke manier te doen.

Zo begrijpt je Yorkshire Terriër het beste wat de bedoeling is, maar je dient er wel voor te zorgen dat je als baasje niet verslapt tijdens het trainen. De hond is namelijk slim genoeg om het snel door te hebben als jij je niet aan de gebruikelijke training en regels houdt.

Het dier zal er dan ook alles aan doen om zijn eigen zin door te drijven en de baas gaan spelen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de rollen omgedraaid worden.

Zorg ook thuis voor voldoende beweging en uitdaging

Als je met je Yorkshire Terriër puppy naar de hondentraining gaat, leren zowel mens als dier daar veel. Alles wat je hondje daar oppikt, kun je thuis ook in praktijk brengen.

Loopt je dier bijvoorbeeld graag een behendigheidsparcours of doet deze puzzels en spelletjes? Zorg dan dat je thuis ook deze opties aanbiedt. Het hoeven vaak niet eens dure spelletjes of andere dingen te zijn. Het is het belangrijkste dat je huisdier zich ermee vermaken kan en zich niet gaat vervelen.

Door samen dingen te ondernemen kan je Yorkshire Terriër zijn energie goed kwijt en zal het dier niet onnodig veel blaffen.

Leer alles over (ongewenst) gedrag van jouw Yorkshire Terriër

Wil je álles leren over de opvoeding en het gedrag van jouw Yorkshire Terriër? Bekijk dan ook het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Bepaal zelf wanneer je blaffen niet nodig vindt als baasje

Als je Yorkshire Terriër nog een puppy is en veel blaft, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk afleert. Natuurlijk mag de hond blaffen als het nodig is of als er echt iets aan de hand is. Zolang het maar niet op momenten is wanneer blaffen niet hoeft. Als je bijvoorbeeld thuiskomt en je huisdier uit enthousiasme op je af komt rennen en blaft, is dat niet erg.

Maar je dier moet bijvoorbeeld niet steeds blaffen als er iemand voorbij loopt of het een andere hond ziet. Het is aan jou als baasje om te bepalen wanneer jij het blaffen niet nodig vindt.

Voed de hond met zachte hand op

Leer je hond dit zo snel mogelijk aan. Nu is de Yorkshire Terriër naast bijzonder intelligent, ook erg gevoelig. Je huisdier met harde hand opvoeden heeft geen zin want dit heeft eerder een averechts dan een goed effect.

Het is het beste je Yorkshire Terriër met zachte hand op te voeden om te voorkomen dat het dier een trauma oploopt waar het op latere leeftijd nog last van kan hebben.

Maak je hondje duidelijk dat het niet moet blaffen op bepaalde momenten maar doe dit altijd op een vriendelijke, doch duidelijke manier. Op die manier snapt je hond het snelste wat de bedoeling is. Belonen als je dier het goed doet, is ook erg belangrijk.

Ga voor een ander ras als je blaffen vervelend vindt

Als je hond eenmaal geleerd heeft op welke momenten blaffen niet nodig is, weet dan dat er echt wat aan de hand is als je huisdier dit wel doet. De hond kan uit enthousiasme blaffen maar veelal is er onraad als deze flink aanslaat.

Als je niet wilt dat je een hondje hebt dat regelmatig blaft, kies dan een ander ras dan de Yorkshire Terriër. Als je een hekel aan blaffende honden hebt, dan kies je zelfs beter voor een ander huisdier. Het blijft wel een hond en die blaffen gewoon wel eens. Dat de Yorkshire Terriër wat meer blaft dan andere honden, zit gewoon in de aard van het beestje.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Yorkshire Terriër?

Bekijk dan het Yorkshire Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Yorkshire Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Yorkshire Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Yorkshire Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Yorkshire Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Yorkshire Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Yorkshire Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Yorkshire Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Yorkshire Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Yorkshire Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Yorkshire vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!